Vražda studentky u brněnského arboreta: Policie hledá svědky

Po pachateli pátrali policisté v okolí arboreta (zdroj: ČT24)

Policie v Brně hledá vraha mladé ženy. Její tělo se našlo v úterý odpoledne na třídě Generála Píky, násilnou smrt později potvrdila pitva. Policisté nyní žádají všechny, kteří si v okolí třídy všimli mezi 15. a 17. hodinou čehokoliv podezřelého, aby se ozvali na linku 158.

Oznámení dostali policisté krátce po čtvrté odpoledne, kdy si ženy bez známek života v blízkosti vchodu do brněnského arboreta na třídě Generála Píky všimla jedna z kolemjdoucích. Policisté už potvrdili, že jde o čtyřiadvacetiletou studentku, další informace nezveřejnili. Arboretum bude nyní několik dní zavřené.

Vyšetřovatelé místo ihned obehnali páskami, ohledali je a rozjeli rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojili psovodi i vrtulník. Řidiči hromadné dopravy zase dostali příkaz - všímat si člověka v zakrváceném oblečení. Pachatele však nenašli.

Okolí je stále uzavřené páskami a začínají se tam objevovat první svíčky. Nyní probíhají výslechy, na jejichž základě sestavují kriminalisté profil útočníka – zjišťují podobu i věk, ale také sestavují seznam oblastí, kde se pohyboval.