Policie pátrá po muži, který v Brně vystřelil na projíždějící auto

Brno - Policie stále pátrá po neznámém střelci, který po poledni v Brně-Žebětíně vystřelil na řidiče projíždějícího auta. Na místě jsou desítky policistů a psovodi. Do pátrání je zapojený i vrtulník.

Útočník vystřelil na muže v autě v lese nad městskou částí Žebětín kolem jedné hodiny odpoledne. Mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová potvrdila, že
zdravotníci po poledni museli muže z auta ošetřit a převezli ho do nemocnice. „K rozsahu zranění, události ani dalším okolnostem případu se nebudeme vyjadřovat kvůli policejnímu vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Popis střelce

"Pátráme po zhruba třicetiletém muži, který by měl mít asi 180 centimetrů. Je štíhlé postavy a na sobě by měl mít mikinu s kapucí, na zádech batoh a bíločerný šátek. Muž je ozbrojen krátkou střelnou zbraní," popsal útočníka mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. Podle policie se ho lidé nemají snažit zadržet.

Kvůli bezpečnostním opatřením je nyní uzavřená cesta ze Žebětína na Ostrovačice. Na výjezdech z městské části pak policisté kontrolují řidiče projíždějících aut. V okolí se pohybují i ozbrojení policisté s automatickými puškami, kteří stále pátrají po útočníkovi. Spolu s nimi pročesávají okolí i psovodi a ze vzduchu jej kontroluje vrtulník. Starosta Žebětína Vít Beran (KDU-ČSL) také požádal městskou policii o zvýšení dohledu a zajistil, aby si děti z mateřských škol mohli rodiče vyzvednout až po předložení občanského průkazu.

Zřejmě ten samý muž přepadl v další brněnské části Bystrc obchod s potravinami. Prodavačku tam ohrožoval krátkou střelnou zbraní a požadoval hotovost.

Živý vstup ze Žebětína Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)