Do Pardubic se sjely kosmetičky

Pardubice - Pardubice patřily dva dny krásným ženám, ale hlavně profesionálům a firmám, které o ženskou krásu pečují. Dnes tam totiž končí 18. sjezd Unie kosmetiček. V pardubickém Domu hudby se řešily nové trendy v líčení, péči o pleť a také celkové zdraví.

„Sjezd je určen hlavně odborníkům, nikoli veřejnosti,“ vysvětluje Anna Menzelová, tajemnice Unie kosmetiček ČR. „Jsou tu zastoupeny i obory, které jsou přidružené, což je péče o nohy, o ruce. Je to možnost, aby si odborníci vyměnili poznatky,“ upozorňuje Olga Knoblochová, prezidentka organizace.

Kosmetičky z České republiky se mohly v Pardubicích seznámit i s několika technickými novinkami, které přivezly převážně zahraniční společnosti. Zuzana Janeková, zástupkyně italské profesionální kosmetiky, představuje novou metodu péče o pleť: „Je to přístroj pro hlubokou regeneraci kůže, pro ženy to znamená výrazný liftingový efekt a výplň velmi hlubokých vrásek naprosto přirozenou cestou.“

A nebyly by to ženy, aby se nezajímaly o to, jak vyhrát boj s časem. Přednášek na toto téma připravila Unie kosmetiček hned několik. „Stále více se kosmetika kloubí s vědou, je více odborná než dříve,“ poukazuje vizážistka Alena Klenot.

Sjezd kosmetiček končí v Pardubicích dnes, zúčastnilo se ho více než 70 vystavovatelů.