Při paraglidingu se na Litovelsku těžce zranila žena

Chudobín - V poledne spadl mezi Chudobínem a Slavětínem na Litovelsku bezmotorový paraglide. Při pádu se těžce zranila mladá žena. Vrtulník ji převezl do fakultní nemocnice v Olomouci. V tuto chvíli je její stav stabilizovaný a není v přímém ohrožení života.

Jednadvacetiletá dívka spadla zhruba z pětimetrové výšky. Podle svědků byla na místě se skupinkou dalších čtyř lidí a údajně neměla na hlavě helmu. Záchranná služba ji vrtulníkem přemístila na urgentní příjem olomoucké nemocnice.

„Z urgentního příjmu byla přesunuta na jednotku intenzivní péče neurochirurgické kliniky, vzhledem k těžkému poranění mozku lékaři zatím stanovili konzervativní léčbu, samozřejmě rozhodující budou příští dny,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

„K dané nehodě nemohu nic konkrétního říct, nejsem obeznámen s vyšetřováním, ale obecně, pokud by se ukázalo, že jednou z příčin zranění pilota je to, že neměl přilbu, je to samozřejmě závažné porušení pravidel asociace,“ dodal inspektor paraglidingu Jiří Valenta. Co bylo přesnou příčinou nehody, zatím vyšetřovatelé nevědí.

Reportáž Martiny vysloužilové (zdroj: ČT24)