V Praze nouzově přistálo letadlo Travel Servisu

Praha - Kvůli technické závadě muselo dnes kolem 16:30 na ruzyňském letišti v Praze neplánovaně přistát letadlo české společnosti Travel Service mířící z Polska do Portugalska. Cestující, kterých bylo na palubě asi 180, jsou v pořádku. Češi mezi nimi nebyli. Podle mluvčí společnosti Vlaďky Dufkové v kabině poklesl tlak, a protože letadlo mělo před sebou ještě dlouhou cestu, kapitán se raději rozhodl přistát.

Letadlo mělo přepravit polské turisty z Varšavy do portugalského města Faro. Závada si však vynutila neplánované mezipřistání. „Nejednalo se o závadu, která by ohrožovala cestující či posádku. Kapitán se ale rozhodl v souladu s bezpečnostními předpisy přistát v Praze,“ uvedla Dufková. „Měli před sebou ještě dlouhý let, i to hrálo roli,“ dodala. Po přistání Travel Service ihned přistavil náhradní letadlo a cestující mohli pokračovat v cestě. Na opravě poškozeného stroje se ještě pracuje.

Travel Service působí na trhu 15 let, loni přepravil celkem 3,5 milionu cestujících. Je lídrem charterového trhu v ČR, na Slovensku, v Maďarsku a významný podíl zaujímá v Polsku. Kromě charterových letů provozuje od roku 2004 pravidelné linky pod obchodní značkou Smart Wings a od roku 2007 privátní lety - aerotaxi kategorie Business Jet.