Pardubické Autocentrum údajně provozuje nekalé praktiky

Pardubice – Nepříjemnou zkušenost naštěstí s dobrým koncem má jeden majitel auta z Prahy, který svůj vůz svěřil bazaru Autocentrum v Pardubicích. Nejdřív přišel o auto i o peníze. Pak ho ale náhodou objevil u nového držitele, který za něj zaplatil. Majitel autobazaru totiž prodával i ta auta, která prodávat nemohl, protože nebyla jeho. Peníze si nechával.

Majitel bazaru David Kracík nabídl vlastníkovi vozu z Prahy, že mu zprostředkuje prodej. Přišel však o auto i o peníze. Majitel začal po autě pátrat a našel ho u nic netušícího nového majitele. Zavolal policisty a ti vůz zabavili. Z policejních dokumentů, které má ČT k dispozici, vyplývá, že kriminalisté podezírají 26letého Davida Kracíka z podvodu a zpronevěry za několik milionů korun. Prodával auta, která nebyla jeho, a půjčoval si peníze. Ručil cizími vozy.

Pana Davida Kracíka požádal štáb ČT o rozhovor před kamerou. Ten ale na žádost nereagoval. Podle obchodního rejstříku autobazar od konce července vlastní někdo jiný. Klient z Prahy měl nakonec při vší smůle štěstí. Zachránil auto za 620 tisíc korun. Teď už si ho raději prodá sám.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)