Ski areály se už připravují na zimní sezonu

Pec pod Sněžkou - V lyžařských areálech vrcholí příprava na zimní sezonu. Na vrcholu Černé hory se po zasněžování už dokonce drží 20 centimetrů sněhu. Sezonu areály zahájí, až nadejde chladnější ráz počasí. Zimní sezona tak začne na sjezdovce Anděl v délce 300 metrů. Ceny by podle Jakuba Juračky, prezidenta Asociace lanové dopravy, měly ve většině ski areálů zůstat stejné.

„Ceny se nezmění. Tradičně již pět let dochází ke zdražování jen tam, kde došlo k výrazným investicím nebo nákupu technologií,“ uvedl Juračka. Ke zvýšení ceny v řádu deseti procent by podle něj mělo dojít jen asi v deseti areálech.

Petr Hynek, ředitel Ski resortu Černá hora - Pec:

„My jsme zvedli ceny po šesti letech, a to o pět procent. Je to z několika důvodů – před těmi šesti lety bylo DPH pět procent, dneska ani nevíme, kam až se od nového roku DPH zvedne. Stejně tak podražila nafta, a co je nejpodstatnější, že rozšiřujeme nabídku. Spojili jsme se totiž se ski areálem v Peci pod Sněžkou, vytvořili jsme nový SkiResort Černá hora – Pec. Tam nabídneme dvojnásobek počtu sjezdovek.“

  • Lyžování zdroj: ČT24
  • Permanentka zdroj: ČT24

V nabídce SkiResortu Černá hora - Pec budou i rodinné packety nebo vícedenní výhodnější ski pasy. Rozšiřují se i služby spojené s ubytováním. Návštěvníci černohorského ski resortu mohou navštívit například wellness, fitness nebo tenisovou halu. V rodinném areálu v Černém dole i ve Svobodě nad Úpou by ceny měly být nižší, dodal Hynek.

Rozhovor s Jakubem Juračkou a Petrem Hynkem (zdroj: ČT24)