Z restaurace nic nezbylo, zapálil ji provozovatel

Bystřička (Vsetínsko) – Provozovatel sezonní restaurace a rekreačního zařízení v Bystřičce na Vsetínsku, které minulý týden zcela vyhořelo, řekl policistům, že ji sám zapálil. Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové tak učinil kvůli neshodám s majitelem.

Po požáru zbyly z bystřičské restaurace pouze obvodové zdi, o jejího provozovatele měli hasiči obavy, protože před budovou stálo jeho auto, sám však nebyl nikde k nalezení. Později ho ale našli policisté. Nyní se jim přiznal, že požár, který způsobil milionovou škodu, sám založil. „Kriminalistům při výslechu doznal, že bar zapálil úmyslně, protože se nepohodl s majitelem objektu. Při prověřování jeho další trestné činnosti jsme zjistili, že má na svědomí i vloupání do rekreační chaty v Malé Bystřici a lesní chatky ve Velké Lhotě,“ řekla mluvčí Javorková. Z chat podle ní ukradl peněženku s platebními kartami, doklady a penězi.

Muž čelí obvinění z poškození cizí věci, porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až tři roky vězení.