Noční požár zničil rodinný dům, jiný zabíjel

Pardubice/Drahotice – O dům přišla rodina z Drahotic na Mladoboleslavsku. V noci ho zachvátil požár, hasiči nestihli oheň zastavit předtím, než se zřítily stropy. Při požáru se nadýchaly dvě dívky zplodin, museli je ošetřit zdravotníci. Nikdo další nebyl zraněn. Při jiném požáru, který vypukl v bytě v Pardubicích, naopak zahynuli dva lidé.

Tragický požár vypukl po půlnoci ve výškové budově v Palackého ulici. Hasiče přivolala žena, která ucítila kouř vycházející z vedlejšího bytu. Hasiči uvnitř nalezli ženu, která utrpěla smrtící popáleniny, a muže, který se nadýchal zplodin. Toho se přivolaní záchranáři pokusili resuscitovat, ale bezúspěšně. Škodu v bytě hasiči předběžně vyčíslili na 50 tisíc korun, příčiny tragédie zjišťují hasičští vyšetřovatelé a kriminalisté.

V Drahoticích hořelo zhruba od dvou hodin v noci. Když hasiči k rodinnému domu přijeli, byla v plamenech už jeho polovina i přilehlé hospodářské stavení. Při hašení se propadly všechny stropy v objektu, ještě větší destrukci ale hasiči zabránili, když včas vynesli dvě třicetikilogramové proban-butanové lahve.

Požár se podle mluvčí hasičského sboru Lenky Kostkové zřejmě rozšířil od komínu. Kouře se nadýchaly dvě dívky, které ošetřili zdravotníci, celá rodina, která v domě bydlela, zatím získala náhradní ubytování. Škodu, kterou oheň způsobil, odhadli hasiči na 1,5 milionu korun.