Kamion najel do odstaveného auta a srazil ho na řidiče

Mladeč (Olomoucko) – Zatímco řidič porouchaného osobního auta přemýšlel, co se mu s vozem mohlo stát, přijel kamion, auto na muže srazil a zabil ho tak. Kvůli tragické nehodě byla přes hodinu uzavřena rychlostní silnice R35 mezi Olomoucí a Mohelnicí.

Nehoda se stala před polednem u mladečské křižovatky na olomoucko-mohelnickém úseku rychlostní silnice R35. Padesátiletý řidič kvůli poruše zastavil před sjezdem a z auta vystoupil. „V daný okamžik se k němu blížil řidič nákladního vozidla, který se ho chystal předjet, při tomto si všiml, že je již předjížděn osobním vozidlem. Řidič nákladního vozidla narazil zezadu do osobního vozidla v době, kdy padesátiletý muž stál před otevřenou kapotou,“ popsal policejní mluvčí Josef Bednařík.

Řidiče porouchaného auta náraz odmrštil z vozovky. „Přes včasnou resuscitaci byla zranění taková, že nebyla šance jej zachránit,“ uvedl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Na místo přiletěl vrtulník záchranářů, během jeho zásahu byla rychlostní silnice ve směru na Mohelnici zcela uzavřena. Další dvě hodiny potom byla průjezdná jedním pruhem. Úklid havarovaných vozidel potrvá další dvě hodiny, odhadují silničáři.