Žena se psem zahynuli v hořící chatě u Jihlavy

Jihlava – Žena a její pes zahynuli při požáru chaty ve Vysoké u Jihlavy. Hořící dřevěnou chatu se snažily uhasit tři hasičské jednotky, práce jim trvala jenom pár minut – ženě však už nedokázali pomoci. Příčinu požáru zjišťují hasičští vyšetřovatelé spolu s policisty.

K požáru dřevěné chaty vyrazili v pondělí večer do jihlavské místní části Vysoká hasiči z Jihlavy, Třeště a dobrovolníci z Bedřichova. „V době příjezdu prvních jednotek byla dřevěná chata v plamenech. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Lokalizovat požár se jednotkám podařilo po několika desítkách minut intenzivního hašení,“ popsala jejich zásah mluvčí HZS Kraje Vysočina Petra Musilová.

Když byl požár pod kontrolou, rozebrali hasiči nestabilní části konstrukce a místa, kde ještě hořelo, dohasili. V chatě však nalezli mrtvou jedenasedmdesátiletou ženu a také uhynulého psa.

Proč začalo hořet, hasiči a policisté zjišťují. Už odhadli, jakou majetkovou škodu požár způsobil – vzhledem ke špatnému stavu domu ji stanovili pouze na 10 tisíc korun.