Žena obviněná z vraždy novorozence se přiznala ke druhé

Havlíčkův Brod – Žena, kterou policie viní z vraždy svého čerstvě narozeného dítěte, které nakonec našel náhodný chodec v tašce u Havlíčkova Brodu, se policistům přiznala ještě k jednomu takovému činu. Již v roce 2012 nechala zemřít další dítě, které potají porodila. Její přítel údajně o těhotenství mladé ženy nevěděl.

Kriminalisté již vypátrali a obvinili dvaadvacetiletou ženu z vraždy čerstvě narozené holčičky. Loni v dubnu nalezl její tělo kolemjdoucí muž u rybníka Drátovec na okraji Havlíčkova Brodu. Žena se však vyšetřovatelům přiznala, že to nebylo první dítě, které potají porodila a potom zabila. Obdobně se zachovala již o rok dříve, kdy rovněž porodila holčičku. „Žena zabalila dítě po porodu do deky a pod bundou odnesla,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš, podle kterého nechala žena tašku s novorozencem den ležet v křoví u silnice a poté již mrtvé tělo ukryla v jednom havlíčkobrodském domě. Policisté však téměř po dvou letech již tělo dítěte nenalezli.

Žena své těhotenství tajila, nechodila k lékaři na kontroly a přibývání na váze sváděla na zdravotní problémy. Její přítel o těhotenství údajně také nevěděl. Ve druhém případě již o těhotenství věděl a posléze pomáhal tělo zabité holčičky odklidit. „Byl v přesvědčení, že dítě se narodilo mrtvé,“ upozornil však kriminalista Pavel Kubiš.

Policisté paradoxně již na počátku uvažovali o spojitosti vraždy novorozence nalezeného u rybníka s jinými obdobnými případy. Šlo však o mrtvé děti nalezené v západních Čechách a Německu. To se však nepotvrdilo.

Policie ženu stíhá pro vraždu spáchanou po předchozím rozmyslu. Žena se k činu přiznala už i jako obviněná za přítomnosti obhájce. Oba případy budou spojeny do společného trestního řízení. Motivy činu jsou podle Kubiše zatím nejasné, obviněná žena argumentovala svou tehdejší životní situací. Policie si vyžádá doplnění jejího psychologického a psychiatrického posudku. Ženě hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.