Pražskou pobočku spořitelny přepadl zloděj. Rychle skončil v poutech

Praha - Pobočku České spořitelny v Praze na Albertově přepadl muž, požadoval okamžité vydání hotovosti. Během útoku nebyl v pobočce kromě dvou pracovnic nikdo jiný, protože bylo těsně před polední pauzou. Podle mluvčí spořitelny Kláry Pačesové se díky brzkému zásahu policie nikomu nic nestalo, ani muž nestačil ukrást žádnou hotovost.

Policejní mluvčí Tomáš Hulan České televizi přímo na místě po incidentu řekl, že muž u sebe neměl žádnou zbraň. Zhruba půl hodiny po poledni dostali podle něj policisté oznámení o přepadení pobočky a okamžitě vyjeli na místo.

Pachatel ihned po příchodu do pobočky přistoupil k přepážce a podal pracovnici spořitelny lístek s textem, na němž požadoval vydání veškeré hotovosti. „Bankovní pracovnice zareagovaly nejlépe, jak v danou chvíli mohly. Pachatel neměl v ruce žádnou zbraň. Sebraly se tedy, přepážky opustily a uzamkly se v bezpečném prostoru za dveřmi,“ přiblížil policejní mluvčí.

Pachatel se v tu chvíli ocitl sám na pobočce, „obsloužil se“ tedy sám. Z přepážek vyndal peníze a měl se k odchodu. To už se ale u spořitelní pobočky objevily první policejní hlídky a pachatel opět zacouval do budovy. Tam se sám uzamkl v technické místnosti. Policisté ale dveře zdolali a jedenatřicetiletého pachatele zadrželi.

Policejní mluvčí Tomáš Hulan: Muž nebyl ozbrojen (zdroj: ČT24)