Lupiči spoutali prodavače v Pařížské ulici a ukradli hodinky za miliony

Praha - Tři rusky mluvící lupiči dnes po poledni přepadli obchod s hodinkami v pražské Pařížské ulici. V prodejně spoutali prodavače a po rozbití skleněných vitrín si vzali pět kusů hodinek, jejichž cena se pohybuje v řádech milionů korun. Prodavač byl převezen k ošetření do nemocnice a je mimo ohrožení života. Po pachatelích policie pátrá a žádá případné svědky, kteří by mohli přepadení objasnit, aby volali na linku 158. Fotografie pachatelů pořízené z kamer zveřejnila policie na svém webu.

Na místě zasahují kriminalisté, kteří zajišťují stopy. K dispozici mají také kamerový záznam, který budou vyhodnocovat. „Škoda se ještě bude upřesňovat,“ dodal mluvčí pražské policie Jan Daněk. Lupiči přepadli klenotnictví Audemars Piguet, kde se prodávají luxusní hodinky. Prodejna byla po loupeži obehnána páskou. Podezřelým hrozí za loupež až deset let vězení.

Pařížská ulice patří mezi hlavní nákupní třídy a je známá také jako synonymum luxusu, protože zde jsou obchody nejdražších světových značek. Patří mezi ně například módní značky Gucci nebo Prada, klenotnictví Bulgari a Tiffany nebo prodejna hodinek Rolex.

Poslední ze známých případů loupeže v Pařížské ulici se stal na konci roku 2012. Čtveřice ozbrojených pachatelů si tehdy odnesla z klenotnictví šperky za několik milionů korun.