Při nehodě tří aut zemřeli dva lidé

Votice (Benešovsko) - U Votic na Benešovsku havarovalo v odpoledních hodinách několik vozidel, dva lidé během nehody zemřeli a další čtyři utrpěli zranění. Na místo přiletěly dva vrtulníky záchranné služby, sdělila policejní mluvčí Michaela Nováková. Nehoda zastavila hlavní tah mezi Prahou a Táborem.

Původně policie uvedla 10 zraněných, později ale čísla upřesnila. Podle policejní mluvčí Michaely Novákové došlo k nehodě kolem 13:45 na silnici I/3. „Z neznámých příčin se střetla tři vozidla - Škoda Octavia, Škoda Favorit a Suzuki,“ uvedla mluvčí pro ČT.

Nehodu nepřežila třiašedesátiletá řidička Škody Octavie a sedmdesátiletý řidič suzuki. Dva cestující z favoritu přepravily vrtulníky s těžkými zraněními do nemocnic v pražských Vinohradech a Motole. Spolujezdkyně ze suzuki skončila v táborské nemocnici a poslední zraněný z favoritu byl přepraven do nemocnice v Benešově. Nehoda silnici zcela uzavřela na dvě hodiny.

Při kolizi vznikla škoda 300 tisíc korun, příčinu policisté vyšetřují. Od čtvrté hodiny odpolední už komunikaci policisté kyvadlově zprůjezdnili. „Následky se ještě odklízejí, ale již brzy by měla být silnice plně průjezdná,“ uvedla Nováková kolem 16:30. Výraznější dopravní komplikace podle ní nevznikly, protože řidiči místo objížděli po vedlejších cestách.