TV Šlágr jde do konkurzu, návrh podala sama televize

Krajský soud poslal do konkurzu televizi Šlágr. Insolvenční návrh na sebe podala sama televize. Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není od půli června schopná hradit své závazky, má zablokované účty. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

Společnost Czech Digital Group chce od televizní stanice vymoci 19,3 milionu korun. Loni se televize dostala do sporu s poskytovatelem elektronických komunikací, firmou České radiokomunikace, ohledně platnosti smluv. 

Nehradila totiž v plné výši platby firmě Czech Digital Group, která loni v srpnu omezila Šlágru vysílání televizních programů. Šlágr TV je, jak její zástupci uvedli, dlouhodobě v nepříznivé ekonomické situaci.  

V posledních měsících televize pouštěla jen černou obrazovku s nápisem Šlágr bez jakékoliv další informace. „To zcela odporuje obvyklé praxi, kdy při omezení vysílání je černá obrazovka buďto doplněna informací o přesunutí vysílání na jiný televizní kanál, anebo je z ní odstraněno vše týkající se předmětné televizní stanice,“ uvedl v odůvodnění soudce Miroslav Veselý.

Zásadní ztráta obchodního potenciálu

Ve zprávě také stojí, že investoři postupně upustili od spolupráce s televizí a nákupu reklamního času. Czech Digital Group podala již dříve na televizi insolvenční návrh, jejž soud letos v květnu zamítl. Navrhla také exekučně vymoci pohledávku 19,3 milionu korun. 

Televize má v současnosti účty v exekuci a peníze, které na nich má, jsou zablokované. Šlágr tak není schopen od poloviny června hradit své závazky. Postup Czech Digital Group a Českých radiokomunikací označila televize za koordinovaný a šikanózní.

Krajský soud nařídil jednání, kde se přezkoumají přihlášené pohledávky, na 1. února příštího roku. Ve stejný den by měla být i schůze věřitelů.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika. Stanice se zaměřovala na lidové písně, dechovou hudbu či trampské písničky. Jejím zakladatelem je hudebník Karel Peterka.