Rada ČT schválila výroční zprávu za rok 2007

Praha - Rada České televize schválila Výroční zprávu o činnosti televize za rok 2007. Zpráva uvádí, že všechny úkoly vyplývající ze zákona televize splnila. Pro výroční zprávu za loňský rok se vyslovilo 9 z 11 hlasujících členů Rady ČT.

„Rok 2007 podle srovnatelných údajů můžeme skutečně považovat za nejúspěšnější rok České televize,“ říká předseda Rady ČT Jiří Baumruk. Zpráva pozitivně hodnotí například nárůst sledovanosti kanálů ČT24 a ČT4 SPORT. Oceňuje témata ve zpravodajství i to, že se podařilo navýšit počet stálých zahraničních zpravodajů. Text také konstatuje, že se dařilo vymáhat televizní poplatky a úsporami stabilizovat finanční situaci televize.
 
Výroční zpráva se zabývá také personálními změnami, konstatuje ale, že činnost televize neovlivnily. „Produktivita jednoho zaměstnance se od roku 2003 zvýšila o sto procent,“ doplňuje generální ředitel ČT Jiří Janeček. 
 
„Trošku kriticky se vyjadřujeme k posunu výstavby TS Brno,“ dodal ještě Jiří Baumruk. Další kritika zazněla na základě některých podnětů a stížností diváků. Rada dnes zároveň vyzvala generálního ředitele, aby jí podal zprávu o zajištění přenosů z OH v Číně.  
 
Zprávou se teď budou zabývat poslanci. Celý text výroční zprávy bude od 28. března k dispozici na internetových stránkách České televize.