Prima mění své zprávy, diváky mají přilákat rubriky o celebritách

Praha - Televize Prima dnes změní podobu své hlavní zpravodajské relace Zprávy TV Prima. Přibudou nové rubriky v přesně daném čase, jedna z nich se bude věnovat celebritám. Prima své hlavní zprávy přesunula na začátku února z 18:55 na 19:30, tedy na stejný čas, kdy začínají Televizní noviny na Nově. Počet diváků zpráv Primy ale postupně klesl na polovinu, nyní jich je pod půl milionu.

V pevně stanovených časech přibudou rubriky Setkání s hvězdou (vždy v 19:55), před tři čtvrtě na osm bude mít své místo rubrika věnovaná významným či zajímavým výročím, nová bude i rubrika Šetříme vaše peníze, u níž přesný čas ještě není dán. V 19:58 diváci uvidí seriál Sportovní příběh.
   
„Nyní došlo ke stabilizaci sledovanosti a chceme jít nahoru,“ řekl serveru iDNES.cz mluvčí Primy Ladislav Pavlík. „Diváci o tyto informace mají zájem, to nám dokazuje například pořad Top 10, který má výbornou sledovanost,“ dodal. Pavlík i šéf zpravodajství Primy Pavel Zuna však odmítají spekulace o bulvarizaci hlavní zpravodajské relace.  
   
Sledovanost hlavních zpráv televize Prima měla po přesunu klesající tendenci. Zatímco v prvním týdnu od 4. února (po přesunu zpráv na stejnou dobu, kdy svou hlavní zpravodajskou relaci vysílá i TV Nova) je sledovalo v průměru 949 000 lidí, o pět týdnů později se počet diváků zpráv Primy snížil téměř na polovinu. V desátém týdnu je v průměru sledovalo 502 000 diváků, vyplývalo z údajů o sledovanosti ATO-Mediaresearch. V uplynulém týdnu se sledovanost pohybovala mezi 440 000 až 480 000 diváky.