Chat s ředitelem zpravodajství Milanem Fridrichem k jubileu ČT24

Praha - Ředitel zpravodajství Milan Fridrich byl u samých počátků vysílání stanice ČT24, která v květnu oslaví tři roky existence. U této příležitosti proběhl ve čtvrtek 24. dubna chat, jehož záznam naleznete také v rubrice Chat.

Claudie: Dobrý večer, měla bych k Vám prosbu. Jsem studentka gymnázia a jeden z mých oblíbených pořadů jsou Události, komentáře. Avšak se vysílají příliš pozdě. Mnoho lidí se na ně nedívá právě kvůli vysílací době. Nemohl by se čas vysílání trošku posunout? Alespoň o 30 minut. Jsem si jistá, že tata prosba nezazněla poprvé. Předem děkuji a přeji hezký den.

Fridrich Milan: Dobrý den desátá večer není snadný cíl. Události, komentáře jsou na ČT2 a program má svoje zákonitosti. V nabídce je dokument a pak večerní film a ten končí různě. Až bude ČT24 dostupná většině obyvatel ČR, tento program bude priritou na zpravodajské stanici a začneme v 22:00. Umím si představit, že jej protáhneme na hodinu, jako je tomu na britské bbc.

Matěj: Dobrý den, na největší výhry určitě bude spousta ostatních otázek. Prozradíte nám i to, co považujete za největší prohru?

Fridrich Milan: pomalu postupující digitalizaci, která zatím neumožňuje, aby všichni obyvatelé ČR měli přístup k ČT24 a ČT4 Sport. věřím, že následující dva roky se to změní a oba programy budou většině lidí dostupné. Až se tak stane, budou jiné prohry, o nich je celý život.
Blanka: Všechno nejlepší k narozeninám! Bude nějaký dárek?
14:11:05 - Fridrich Milan: Dívejte se 2.5. ve 21:00 na ČT1. Zpravodajství Vám připravilo dárek -uvidíte jej tak, jak zůstává zatím divákům skryto.:)

Proc mam platit co nechci.: Proc mame platit za Vase nazory koncesionarske poplatky. Nazor si udelam sam, nepotrebuji Vase vymyvani mozku. Zivte se sami. Nechci prispivat na vase plky.

Fridrich Milan: Poplatky se platí za vlastnictví televize, ne za moje názory.

log-in: Dobrý den.Je samozřejmé,že média a zpravodajství je plně v moci nastoupené politiky státního zřízení.Nechci obhajovat minulý ani jiné režimy,ale je reálná možnost někde a někdy dočkat se opravdu pravdivého a nezaujatého zpravodajství?Jak oddělit zpravodajství od laciného bulváru?Děkuji

Fridrich Milan: Nemyslím, že u nás je zpravodajství spojené s laciným bulvárem. děláme nestranné zprávy a publicistiku ve standardech, které jsou běžné jinde v Evropské unii. Navíc posilujeme a rozšiřujeme zprávy - Události, komentáře mají 40 minut. Hlavní relace dohromady hodinu, ČT24 zásobuje neustále aktuálními zprávami a rozhovory. Nevidím tam nic bulvárního.

Ondřej Kofroň: Myslim, ze CT24 se stala televizi na velike urovni. Neodmyslitene patri k memu kazdodennimu zivotu, ktery si opravdu bez CT24 neumim predstavit, velice zde ocenuji ucelene zpravodajstvi a kratke pocasi, kuli kteremu ziskavam opravdu Informacni naskok! CT24 je mi i velmi praktickou TV pri studiu SOŠ- jelikoz me velice zaujala prace ve zpravodajskem mediu, ucitele nas dokonce na 24 odkazuji. Jsem velmi rad, ze existuje, mam sice moznost sledovat i jine zpravodajske TV, ale CT24 je nejlepsi! Jedine co by stalo trochu zlepsi je regionalni zpravodajstvi. Preji mnoho zdaru! PS: Velmi ocenuji i nove spoty, ale postradam spot na internetovy portal www.ct24.cz a na www.ceskatelevize.cz, ktere se vysilaji jen velmi malo, jinak by me zajimalo, jestli se dockame dalsiho kanalu CT? Bude v budoucnu i meteokanal? Proc nevidime na CT1,2 upoutavky na CT24?? Traba v poradu nenechte si ujit? Dekuji…

Fridrich Milan: Předně díky za laskavá slova. Na internetový portál ČT24 jsme měli kampaň, když nový web začínal a průběžně se objevuje nadále. Nové „kanály“ nejsou v mojí kompetenci, ale můžu říct, že věc není jednoduchá. Na digitálních multiplexech je plno. Ani digitalizace neznamená, že bude neomezeně prostoru pro další a další televize. Ale mě osobně by se meteokanál ČT líbil.

Marek: Tusim, ze jsem z Vasich ust zaslechl neco o novem multimedialnim studiu. Co je na tom pravdy? A muzete k tomu dodat neco vic? Diky.

Fridrich Milan: Počkejte si na září a uvidíte jej. Zatím přeji hezký den

milan: milane, kolik lidi ti rika Andilku ?

Fridrich Milan: Nejčastěji bývalý ředitel Šámal, a spolu s ním těch lidí budou desítky.

Jakub: Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat cojste musel vystudovat abyste mohl dělat ve zpravodajtsví. Děkuji

Fridrich Milan: Nestudoval jsem nic speciálně pro zpravodajství. Stduoval jsem filosofii a historii a pak jsem nastoupil do rozhlasu. Média jsem se učil za chodu. Novináři mají různá vzdělání, stejně jako politici. V tom se podobají.:-)

milan: caf milane, hele ctes obcas ten web? hned tri radky pod tvym jmenem tam je chyba. ale co, on to stejne nikdo necte.

Fridrich Milan: Minimálně tvůj příklad svědčí o opaku.

Lukáš Chadraba: Dobrý den Milane, program ČT 24 mi nabízí přiměřený informační a publicisticko-vzdělávací servis. Přerod do moderního hávu s novými pořady začátkem roku se velice vydařil a moderátoři podávají čím dál profi výkon. Jen tak dál. Uvidíme co Vám připraví konkurence První Zpravodajská. Při prezidentské volbě jsem stále poslouchal na panelu z homepage tohoto webu dění kolem volby..ten den mne zamrzelo, že jste zapoměli na jiné dění..stačilo by proložit každé dvě hodinky krátkým headlines. Vždyť na webu se další zprávy objevovali. Ale chápu, že to byla top dne. PS: ČT 24 není první české digitální televize. Nemysleli v promu tohoto chatu první veřejnoprávně digitální nebo první zpravodajská digitální televize..víte narážím na Váš marketingový tah s registrací „První..“ Děkuji za Vaši reakci Lukáš Chadraba

Fridrich Milan: řekněme, že náš modsel vysílání prezidentské volby je jeden z možných. Mohli jsme dát i jiné zprávy, ale myslím, že jeden den monotéma při takové chvíli je vhodné. je to věc názoru. Nejsem dogmatik a pokud by mí kolegové věc cítili jinak, určitě by mě to řekli. Zpětně viděno už se nedá rozumově, ani emocionálně docenit, v jaké atmosféře jsme vysílali a rozhodovali. letošní prezidentské volba byla velká, mediálně unikátní věc.

svizzero: Proc ma CT zpravodaje neovladajici cesky jazyk? Jsem docela slusne jazykove vybaven, tedy cesky, rusky, anglicky,italsky, nemecky, slovensky,polsky a sleduji TV kanaly ve vsch techto recech, ale CT je jedina statni TV, ktera nuti sve divaky poslouchat reportery mluvici cizim statnim jazykem,tedy prevazne slovensky. Ptam se jako Cech:„Kdy to konecne prestane ?“.Zadna jina statni TV v cele Evrope nema tu drzost, aby nutila sve divaky poslouchat zpravy,zatim chvala Bohu vetsinou castecne, v cizim statnim jazyku !!! Dost s tim !!!

Fridrich Milan: Zaprvé: Nejsme státní televize, to byla ta komunistická. Jsme veřejnoprávní, tedy na státu nezávislá televize, jako je tomu jinde v EU. Zadruhé: Žádná jiná země není rozdělena ze dvou států, kde se mluvilo podobným jazykem, je to tedy nesrovnatelné. Zatřetí: Najmutím zpravodajů na Slovensku šetříme peníze a to by mělo diváky zajímat. Začtvrté: Téměř nikdo si na to nestěžuje.

Jaromír Macháček: Prosím o sdělení,kdy už bude možné přijímat digitální televizní signál i v Mikulově na Moravě.Již dva roky slyšíme jenom sliby… Děkuji za informaci

Fridrich Milan: Nejsem úplně odborník na harmonogram digitalizace, ale zjistím to a vyvěsíme to na web.

gradolabs: Dobrý den Chtěl bych se zeptat, nebudete dělat nějaký kulturní pořad, který by navázal na na úspěchy Paskvilu. Byly tam úspěsné rubriky a ten styl se mi moc líbil.

Fridrich Milan: Nové kulturní pořady připravujeme, ale zpravodajské. Paskvil vytvářela producentská centra mimo zpravodajství a tedy i mou současnou kompetenci.

Stanislav Oplatek: Lucii Výborné a Jiřímu Grygarovi, lži lidu, hlídačům krvavého pole válek o ropu a suroviny, kteří neznají studu a stále cizoloží s Baaly, s vlastníky, bylo při jeho pořadu v ČRo1 telefonicky zkráceně sděleno a elektronicky zasláno. Grygar je jeden z těch, kdo viděli Boží dům pravdy Písma v prvotní slávě, kdy se do knihy POSLEDNÍHO SOUDU nechalo jmenovitě zapsat DESET, Božím rozumem, SPRAVEDLIVÝCH. Jak vidí Grygar Boží dům pravdy Písma nyní, když Bůh nechal zesnout pomateného Grygara tím, že od něho svým rozumem odstoupil. Bez Božího rozumu pomatený Gragar, stojí v čele ateistů ze spolku Sisyfos a bojuje v něm např. proti MUDr. Stanislavu Grofovi, který ve svých knihách, z hlediska konce éry fosilních paliv a uranu, považuje, v souladu s pravdou Písma, změnu paradigmatu na neotřesitelný, za nezbytný. Stejně tak Grof považuje za nezbytné ukončit modloslužebnictví křesťanu, ukončit lži křesťanů o všemohoucím Bohu, kterého všichni, ve veřejnoprávním vysílání, uráží literou Písma. Grygar se bez Božího rozumu, úplně pomátl. Bůh však v pravdě Písma říká. V Bohem vyvoleném Česku, ještě jednou otřesu nebem i zemí a sláva nového Božího domu bude větší, než sláva křesťanství, které je již stříbro Hospodinem odvržené. Což Bůh učiní stejným principem, vrácením svého Božího rozumu, jakým nechal zapsat do knihy sedmkrát zapečetěné, sedmi premiéry Česka (politici, Bohem prokletí, musí zchřadnout včetně nemluvněte Václava Klause), již uvedených DESET SPRAVEDLIVÝCH. V říši mrtvých, vidění směřuje nezadržitelně k pádu vlády Topolánka a to v době, kdy bude zveřejněna energetická vládní koncepce, vypracovaná, pod vedením genetické zvířecí opice, pomatence, předsedy AVČR, Pačesa. Fyzicky dokonalý Ježíš Kristus je bible, tóra, bhagavadgíta a korán v pravdě, Ag.2/3až9, Nah.3/10, Kaz.3/18,4/17,9/10,10/3, Mat.25/40, Jer.4/17,5/7,6/27,15/9, Sof.3/1, Řím.8/29, K.M.7/16,8/21, Žid.5/11,6/3,12/28, Iz.2/22,29/11,13, 1.Petr.3/20, Ab.2/2, Zj.17/9, 5.Moj.32/21, 2.Kor.3/5, Oz.9/7,12,15, atd. Více na http://www.oplatek.webpark.cz. 10.4.08.

Fridrich Milan: Zajímavé počtení. A co na to jan Tleskač?

Martin Sailer: Dobrý den!Mohl bych se zeptat proč se Česká televize nevěnuje více české volejbalové extralize?Je mi líto,když v odkazech najdu sporty jako je baseball nebo americký fotbal!Myslím si,že volejbal je v této zemi velice populární a hodně lidí by se na něj rádo podívalo!Děkuji M.Sailer

Fridrich Milan: Na ČT4 se věnujeme i volejbalu. tento program si klade za cíl podpořit sporty, které nemají tak silnou marketingovou podporu a nejsou společensky vnímány jako „většinové“.

Dario Kolar: Jaké nové kanály česká televize připravuje do budoucna

Fridrich Milan: To není v mé kompetenci, ale pokud digitalizace a finance dovolí, určitě je v oblasti vzdělání a kultury dost věcí, které by si zasloužily zvláštní program.

Rádiová: Jaký máte názor na návrhy, které se často vyslovují pro sloučení rádia a televize, tedy Českého rozhlasu a České televize? Kdyby bylo na vás, byl byste pro? V rozhlasu jste konec konců aktivně působil. děkuji a zdravím.

Fridrich Milan: Takové sloučení by bylo kosmetické. ve chvíli, kdy televize a rozhlas nesdílejí jeden ohromný areál, nemohou mít společný archiv, nejsou v jistém smyslu propojeny zpravodajské redakce, jde o projekt, který z praktického hlediska postrádá smysl. BBC je jedna firma, to ano, ale historicky je jinde. Kdysi jsem slýchal, jak by se ušetřili tzřeba na zahraničních postech, kdyby se média spojila. jenže to říkají lidé, kteří nikdy tuhle práci nedělali a vynášejí unáhlené soudy. I při sloučení obou médií by byly potřeba speciální novináři pro rozhlas a televizi a podobně by to fungovalo i v jiných sférách. Možná bychom ušetřili, kdyby lidé platili jeden poplatek současně, ale neušetřili bychom na nákladech na výrobu a vysílání.

karlík: Proč jste nevysílali LIVE např. demonstraci odborářů,kam přišlo tisíce účastníků? Myslíte,že se někdy dočkáme skutečně vyváženého a objektivního zpravodajství? Zatím si můžete podat ruku z totalitní ČST- budeme vysílat jen to, co se hodí.

Fridrich Milan: Takové výpovědi mě vždycky připomenou, že u některých lidí nemá slovo žádnou váhu. Kdybyste viděl praktiky a dramaturgii socialistické ČST a současnost, viděl byste dva zcela rozdílné světy. Navíc, důležité akce přenášíme živě a vysíláme je na ČT24. Nevím, kterou demonstraci máte na mysli, to s e pak těžko posuzuje.

Josef Hurt: Dobrý den pane řediteli! Uvažujete do budoucna se zřízením „parlamentní stanice“, která by přenášela v přímém přenosu jednání sněmovny a senátu a jejich výborů?

Fridrich Milan: Myslím, že není úkolem veřejnoprávní televize mít parlamentní program. TO je věc parlamentu. My přenášíme většinu jednání PS a Senátu a nabízíme prostor k politickým diskusím, které mají umožnit lidem udělat si svobodný názor na život v zemi, nové zákony. To je úkolem ČT.

Ota P.: Kdo je u nás nejlepší moderátor?

Fridrich Milan: Moderátoři diskusních pořadů ČT jsou špička v oboru. Týtý dostal V. Moravec. Myslím, že každý člověk má někoho radši. Já mám rád profesionály v ČT.

Milada Nová: Pane řediteli, co považujete za svůj nejbližší cíl? Začnou vysílat nové stanice, i zpravodajství dostane další konkurenci. Máte nějakou strategii v záloze?

Fridrich Milan: Byli bychom špatní novináři, kdyby nás musela do zadku kopat konkurence, abychom inovovali, dělali lepší a lepší program. Naše strategií je co nejširší a nejkvalitnější zprávy co nejrychleji, přímé přenosy, komplexní zprávy ze kterékoliv částí světa. Chceme rozšiřovat počet zahr. a regionálních zpravodajů, být mobilnější, rychlejší, zajímavější. Bez ohledu na to, zda máme žádného nebo deset konkurentů. Veřejnoprávní standardy nás nutí dělat televizi určitého typu, takže víme, že některé věci jsou jen na nás.

Livenská: Dobrý den, je fajn, že máte na webu hodně záznamů z tiskovek a podobných zvláštních pořadů. Zajímalo by mě, podle čeho určujete, co se má vysílat přímým přenosem - živě, co se třeba jen dává do záznamu? Dá se u vás přímý přenos objednat - třeba významná církevní událost?

Fridrich Milan: Každé médium si stanovuje priority a ty se generují diskusí odpovědných vedoucích a editorů. Musí jít o akci celospolečenského významu nebo to musí být prezentace aktuálního názoru k významné akci.

herout.petr@seznam.cz: Kdy konečně budete dodržovat veřejnoprávnost a vyváženost v politickém zpravodajství? Tendenčnost,kterou předvádíte v rámci politického zpravodajství je velmi blízká Gebllsově propagandě.Domnívám se ,že primitivní antikomunismus je určujícím měřítkem Vaší„veřenoprávní“televize!

Fridrich Milan: Používat jméno říského ministra propagandy v demokratickém prostoru s veřejnopprávní televizí není vhodné. Jsme objektivní v rámci praktických možností a nikdo v ČT nepěstuje žádnou ideologii, tedy ani antikomunismus.

Jana S.: Dobrý den, včera proběhla krasobruslařská exhibice, vím, že ČT24 zajišťovala přenos. Je možné se někde podívat na záznam? Osobně jsem v HC Sprarta byla, ale jelikož nebylo možné sehnat lístky jinam než do „podkroví“ (a novinářskou průkazku jsem nechtěla zneužívat :-), chtěla bych se podívat na olympioniky a medailisty ještě jednou a zblízka. Přeci jen byla to unikátní a historická záležitost.Děkuji za info.

Fridrich Milan: zjistím

Zdeňka: Vážený pane řediteli! Archív ČT24 je můj oblíbený pořad. Prosím, zařaďte do Vašeho vysílání i Československý filmový týdeník. ČT2 ho nyní vysílá v pozdních nočních anebo brzkých ranních hodinách. Ještě, že STV2 vysílá ročník 1968 v přijatelném čase. Tento pořad se do Vašeho programu hodí i tematicky. Děkuji a přeji hodně zdraví! Richterová.

Fridrich Milan: Myslím, že ČT24 se filmový týdeník nehodí, ale na jiný program ano. Zkusím zalobovat.

Ondra: Vy jste co? Nory fridrichove?diky….a pochvala za 168 hodin j to cool

Fridrich Milan: nejbližší nepokrevní příbuzný.:-)

Mašek: Jaký je rozpočet zpravodajství ČT? Jaký podíl tvoří na celkovém rozpočtu České televize?

Fridrich Milan: Primiňte, tohle není v mé kompetenci sdělovat.

Pane řediteli, jak jste postupovali při přípravě přenosů z prezidentských voleb? To bylo opravdu světové vysílání, vysoko nad běžným průměrem. Nešlo by to tak pořád?

Fridrich Milan: ne každý den je posvícení, ale snažíme se. myslím, že to byla zkušernost, kterou teď zůročujeme.

Slávka: Kdybyste si měl v Čechách vybrat jednoho novináře, s kterým se můžete poradit, ať už by se to týkalo jakéhokoliv tématu, kdo by to byl podle vašeho gusta?

Fridrich Milan: Ani dvě hlavy nejsou dost. Zašel bych za vedením redakce zpravodajství a poradil se se všemi. tak to u nás chodí a je to nejlepší model řízení, jaký můžete mít. rozhoduje jeden, ale názory řekne víc lidí.

Zuzka: Přeji krásný den a spoustu úspěchů…..

Fridrich Milan: díky. hezký den

Jirka: Dobry den preju,neprde gratulaci k trerim narozeniam CT24. Chci se zeptat co noveho chytate a zda se bude nejak predelavat vzhejd studii ci graficka uprava ,ta co je ted je dost nemoderni a necitelna .Preju hodne divaku,spokojenejch divaku a,at se ve vasi praci vsem dari.

Fridrich Milan: myslíte tu nejmodernější grafickou úpravu na trhu tou „nemoderní?“:-) některé studiové věci předěláme, i grafiku, protože přecházíme na 16:9 od září, ale styl zůstane.

Polák: Myslíte, že se brzy dočkáme, aby byl televizní kanál čt24 k zachycení na celém území České republiky? Vysíláte už tři roky a zatím nemáte ani půlku pokrytí.

Fridrich Milan: To bohužel nezávisí na ČT, ale na jiných. Věřte, že už jsem taky netrpělivý.

Sonja: Pane řediteli, jaký televizní pořad máte opravdu rád? A nemusí být jen z ČT? Mám na mysli vše kromě zpravodajství.

Fridrich Milan: Nemám moc čas sledovat něco jiného než zprávy. V kanceláři mi hrají dvě televize - ČT24 a CNN. Mám rád filmy, u toho relaxuju.

Palečkovi: Dobrý den, mohl byste vysvětlit, jakým způsobem vybíráte ve zpravodajství moderátory? Mně se zdají všichni, až na pár výjimek, moc mladí. Ve světě se to nevidí skoro vůbec? Díky za odpovědi, zdravíme.

Fridrich Milan: nechci se nikoho dotknout, ale mladí zase tak nejsou.:-) v ČR byla po revoluci specifická situace, branže se postupně tvoří a usazuje.

Marek: Dobrý den, co považujete za největší zpravodajskou chybu ČT24 během vašeho „šéfování“? Jak se chystáte na rozjezd Z1 a nového zpravodajského webu Novy? Díky a přeji mnoho zdaru!

Fridrich Milan: Web Novy není konkurencí, bude lehce bulvární a infotainmentový. Z1 neznám, až začne vysílat, budu moct říct. ČT24 se vyvíjí a inovuje bez ohledu na okolí, je to specifický proddukt, který se srovnává spíš se zahraničními televize BBC24 atd.

Jana: Dobry den. Zlepsite nejak internetove stranky ct24? Hrozne dlouho trva, nez se zobrazi. Posilte, prosim, servery. Dekuji.

Fridrich Milan: pracujeme na tom.

David: Nenapadlo vás někdy udělat pořad Branky, body, komentáře? Něco na způsob Události, komentáře. Takový sportovní pořad podobný zpravodajskému typu UK by se mi zamlouval na programu ČT4 Sport někdy ve večerních hodinách. Stačila by 20minutová reportáž. A nemuselo by to být každý den.

Fridrich Milan: myslím, že sportovní publicistiky je v ČT docela dost. Mrkněte na ČT4 Sport.

Fanda: Dobrý den,chci celé ČT pochválit projekt „24“ a zároven se chci zeptat jestli budete rozšiřovat zpravodajství o akciových a komoditních trzích.Dnes se svět točí hodně okolo tohoto byznysu a bude asi více a více.Zatím se mě zdájí vstupy a zpravodajství velmi krátké a obsahově okrajové,třeba pouze na jednu danou věc. Děkuji Fanda

Fridrich Milan: Od pnora máme Studio Burza - čtyřikrát denně. Navíc ve zprávách. Ale ekonomika bude posilovat. Je to důležitá část programu

Jaroslav: Kdy a kde bude stat nove televizni studio v Brne a jakym zpusobem se zapoji do vysilani CT24? Dekuji

Fridrich Milan: Kolegové z Brna jsou ve vysílání ČT24 od začátku. Na budově to nevisí.

Konkurent: Dobrý den, pane řediteli. Za chvíli budou vysílat další televize digitálně. Co to pro vás znamená z hlediska konkurence na zpravodajském trhu? Nemůže to ČT ubrat diváky? Děkuji a vydržte.

Fridrich Milan: Nové televize na trhu uberou diváky stávajícícm, ale já nemyslím, že je uberou ČT24. Jsme specifický program, který nebude mít ani po rozjezdu jiných stanic obdoby.

Lidská práva: Co si myslíte, měli by čeští politici bojkotovat olympiské hry v Číně?

Fridrich Milan: To nechám na nich.

jirka olomouce: pane řediteli co kdy by jste dali jak vysilate udalosti pod ikonu živě dali aktualni čas v dane zemi jak to ma třeba briska bbc dekuji předem odpověd

Fridrich Milan: zajímavý návrh. my máme čas v levém dolním rohu, nebylo by ho tam pak nějak moc?

Milan: Dobrý den, pane řediteli uvažujete o změně studia pro vysílání zpráv? Ať už o renovaci (redesign) ve stávající budově a Velíně nebo o úplně nové stavbě tzv. „na zelené louce“? Pokuď ano, necháte se inspirovat např. BBC News, která si svá studia (podobně i rakouska ÖRF) nechala doplnit moderním vizuálním systémem společnosti Barco? http://www.barco.com/ Děkuji za odpověď, Milan

Fridrich Milan: Nový studiový dům je v plánu, zatím se nezačal realizovat, ale my o něm samozřejmě sníme.:-) současné podmínky jsou nevyhovující, ale musíme žít s tím, co zatím máme. pokud bude nový dům, určitě bůdeme chtít využít i barco¨

Bohumil Stejskal: Už jsem v životě viděl hodně sebestředných mistrů světa! A musím Vám polichotit, Vy hrajete téměř prim (tedy až po soudruhu generálním). Čest Vaší práci.

Fridrich Milan: Nejsem sebestředný, ani neomylný. mýlíte se.

Josef L.: Do vaší televize přišlo hodně nových redaktorů, jak je vybíráte a jak se díváte na konkurenci, která má zahájit brzy svoje vysílání?

Fridrich Milan: ti noví redaktoři jsou často zkušení lidé z jiných médií. vybíráme je tak, že známe jejich práci a jsme rádi, že přijdou do týmu

Jana: Víte, že jste měl dvojníka. Světlovasý, blonďatý, kudrnaté vlasy, vysoké zavalité postavy a s německým příjmením. Jestli nechcete, nemusíte mi na tuto otázku odpovídat.

Fridrich Milan: nedovedu si představit, že vámi popsaný člověk by mi mohl být podobný.:-)

pepa: budete ještě lepší?

Fridrich Milan: budeme se určitě snažit

trader: Kdy se dostane Investorský magazín na lepší vysílací čas než v sobotu po obědě, kdy je „většina lidí“ venku někde na zahradě nebo na kole?! Určitě si to pořad zaslouží:)

Fridrich Milan: a proč jsou na kole nebo venku, když vysíláme Investorský magazín?:-)vážně: příští rok bude určitě programově inovovaný, takže díky za tip

Tom: Dobré odpoledne, kdy bude na internetu kompletní video archív zpravodajství? Zatím tam je jen něco, chybí Před polednem i odpolední Studia a další zajímavé pořady. Proč? Díky.

Fridrich Milan: Pracujeme na tom. Ani virtuální prostor není nafukovací.

fridrich: Jak dlouho bude u vas delat pani bednařová.Nechapu jak muzete mit sefredaktorku,ktera zije s vyrcholnym politikem lubomirem zaoralkem.

Fridrich Milan: chci jen říct, že fridrich se ptát nemůže. ví, že není šéfredaktorkou a nežije s tím, koho jmenujete

Mio Kuryl: Dobrý den pane řediteli zpravodajství ČT. Chystá Česká televize, či snad už existuje projekt na novou budovu zpravodajství včetně a hlavně studií(a) pro vysílání zpráv ČT a ČT24? Něco po vzoru BBC News? Zajímá mě to z důvodu moderního pojetí zpravodajství, kdy divák dostává nejen super zpravodajský servis, ale je mu přinášet i vizuelně v moderním „ošacení“, moderní studia s vnitřním designovým vybavením a nejnovější technikou, která neruší diváka, ale naopak se snoubí v ucelenosti a vytříbené kvalitě. Existuje nějaký plán a pokud ano, zda oslovíte architektonická studia, která mají v této věci značné zkušenosti? Nechci zde dělat reklamu, ale osobně se mi zamlouvá právě britské studio JAGO, které pracovalo i pro BBC News - http://www.jagodesign.co.uk/ Velmi mě zajímá Váš názor a rád se o tomto dozvím více. S pozdravem Mio Kuryl.

Fridrich Milan: POkud budeme mít novou budovu, bude mít i podobnou výbavu, zatím žijeme v provizoriu, které bylo vybudováno spíš jako kancelářská budova, ne zpravodajské studio.

MrK: Dobrý den! 1) Máte v rukávu schované nějaké programové eso (nový pořad) nebo bude program podobný tomu, který vysíláte nyní? 2) Co si myslíte o tom, věnovat vždy určitý čas (např. 1 den v týdnu) konkrétnímu aktuálnímu problému/tématu, který by se rozebral ze všech stran a nabídlo se řešení? 3) Větší interaktivitu nechystáte? Něco málo jsem zaznamenal díky webu čt24, ale chtělo by to víc (např. bbc - zasílání sms a emailů s názory na určitou událost, které se pak vysílají na obrazovce ve volných chvílích)… 4) Díky za to, že vysíláte, po 3 letech je vidět určité zlepšení - v tv i na webu, tak doufám, že vám to vydrží. Práci zdar!

Fridrich Milan: diskuse nad aktuálními tématy s návrhy řešení jsou u nás v programu stále. zpravodfajská stanice musí být hlavně aktuální, tedy vysílat to, co se zrovna děje.

Jirka : Dobry den pane Fridrich.Rad bych se zeptal zda chystate predelat vzhed studii CT24 ten soucasnej je dost ubohej a nemoderni,a to predevsim studia 9,ale i sudia 6 ac to je nove,ale i tak by to chtelo dodelat a pak zda chystate novou grafiku ta je take strasna a hlavne neladi s barevnosti studia ,je to takove pate pres devate a myslim si ze dokazete udelat jak dobre studio vzhledove tak i dobrou grafiku a znelky,dobre je udelana znelka Udalosti komentaru ,ta je opravdu povedena.Jinak co s etyce obsau CT24 ,moderatoru,tak to jsem spokojenej a patri vsem velke dik a velke plus.Jen bych se primlouval za cistou relaci Udalosti ve Svete kazdy den ,a Ciste udalosti ve sportu a to oboje aspon v relaci 25 mnut a kazdy den .Jinak preju hodne napadu ,dobrejch spolupracovniku a spokojenech divaku.Jiri Marsalek

Fridrich Milan: dekoraci studia 6 změníme a v září bude jiné. některé nedorazy ale vyřeší až případný nový studiový dům. v otázce grafiky nesouhlasím. myslím, že je kompaktní a když sleduji jiné televize, nemyslím, že se vymykáme. a jestli tak specifickým rukopisem.

Lucka: Koliki máte dětí

Fridrich Milan: zatím žádné