Fotbalová liga se bude vysílat další dva roky v České televizi

Praha - Fotbalová Gambrinus liga bude i v dalších dvou letech k vidění výhradně na obrazovkách České televize. Zástupci veřejnoprávní televize a Českomoravského fotbalového svazu dnes prodloužili dosavadní kontrakt o další dva roky. Smlouva navíc obsahuje i dvouletou opci. Všechny zápasy nejvyšší soutěže bude možné nově sledovat přímo na internetových stránkách České televize.

Dopoledne podepsali manažeři ČMFS šestiletou smlouvu s generálním sponzorem ligy Gambrinusem a odpoledne předseda svazu Pavel Mokrý, místopředseda Jaroslav Vacek a ředitel marketingové společnosti STES Jan Kinda prodloužili smlouvu o televizních právech ze stejné soutěže. „Smlouva byla předjednána již dříve, dnes jsme ji stvrdili podpisy. Za Českou televizi ji již dříve podepsal generální ředitel Jiří Janeček a dnes také šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý,“ uvedl Vacek.

Z každého kola fotbalové ligy se budou vysílat dva přímé přenosy a specializovaný magazín, novinkou jsou internetové přenosy. „I proto máme ve smlouvě dvouletou opci, aby bylo možné případně pružně reagovat na další moderní technologie,“ dodal funkcionář.