Berlusconiho televizní společnost Mediaset se zajímá o britskou ITV

Florencie - Největší italská soukromá televizní společnost Mediaset se zajímá o řadu potenciálních akvizicí, včetně převzetí britské televizní skupiny ITV. Uvedla to členka správní rady podniku Gina Nieriová. Mediaset kontroluje rodina italského premiéra Silvia Berlusconiho.

„Zkoumáme řadu možností, včetně ITV, žádná skutečná jednání však zatím neprobíhají,“ řekla Nieriová. ITV je největším provozovatelem komerčního televizního vysílání v Británii. V ITV vlastní téměř 18procentní podíl satelitní skupina BSkyB. Ta se nyní brání rozhodnutí antimonopolního úřadu, podle kterého musí podíl snížit pod 7,5 procenta.

„Stejně jako všichni ostatní provozovatelé televizního vysílání v Mediasetu sledujeme podíl, který v ITV vlastní BSkyB, abychom zjistili, co se stane. Je to naše profesionální povinnost,“ řekl Paolo Calvani, mluvčí společnosti Mediaset .

Berlusconiho syn minulý měsíc podle tisku uvedl, že o předložení nabídky na ITV uvažuje produkční společnost Endemol, kterou Mediaset zčásti vlastní. Firma Endemol vytvořila například reality show Big Brother.