Digitální TV Barrandov vsadí na seriály a vlastní tvorbu

Praha - Nová digitální plnoformátová stanice TV Barrandov odstartuje v neděli 11. ledna v 11:01 pořadem nazvaným Rozsvítí se vám. V něm se chce televize detailně představit svým prvním divákům. Ve 20:00 nabídne hlavní zprávy a čtvrthodinu poté zábavnou show Karneval na Barrandově, následovat bude talk show Jana Saudka a klasický český film Svatba jako řemen.

Pořad Rozsvítí se vám ukáže divákům, jak se stavělo sídlo televize mezi filmovými ateliéry na pražském Barrandově, provede je zázemím stanice, představí tváře nové stanice a nabídne předpremiéry některých svých pořadů. Průvodci pořadu stejně jako večerního Karnevalu budou Zuzana Bubílková a Miloš Knor. 

V prvním týdnu vysílání pak stanice nabídne například zahraniční seriály Lalola, All Saints, Sladká Laura, Podezření či Zmizeli beze stopy a seriál vlastní produkce Profesionálové, kde si jednu z hlavních rolí zahrál Josef Polášek.

Chybět nebude Mládek ani celovečerní filmy

Ve středu bude vysílat vlastní pořad o justičních případech Suďte je!, v němž hlavní slovo mají advokátka Klára Slámová, občanský aktivista John Bok a Radka Kvačková. Ve čtvrtek večer bude mít premiéru první díl sitcomu „ze života pokleslé aristokratické rodiny“ Cyranův ostrov, v němž hlavní role hrají Ivan Mládek a kolegové z jeho Banjo Bandu.

V pátek TV Barrandov mimo jiné nabídne další starší český film Lásky jedné plavovlásky, v sobotu večer americkou romantickou komedii Holka na hlídání, v neděli pak francouzský snímek Dcera je nevinná. 

TV Barrandov bude možné sledovat přes DVB-T, ale také satelitní a kabelové operátory včetně největšího UPC a přes internetové operátory.