TV Barrandov má nového programového šéfa a chystá vlastní seriál

Praha - TV Barrandov chce přilákat na podzim diváky k obrazovkám na zábavné pořady, filmy a nový původní seriál. Program televize povede od 1. října nový ředitel Petr Sládeček. Cílem páté nejsledovanější televize v Česku je podle generální ředitelky Jany Vozárové najít si pevné místo na domácím trhu. V programu zůstávají pořady původní tvorby, jako je Talkshow Jana Saudka, Politická střelnice Zuzany Bubílkové nebo cyklus příběhů o mezilidských vztazích České milování. V nové formě se představí zpravodajský magazín 60 minut, který budou spolumoderovat Kateřina Kristelová a Kateřina Hrachovcová.

Poslední srpnový den začne televize vysílat původní seriál Odsouzené, který se odehrává v ženské věznici. Třicetidílnou sérii koprodukuje TV Barrandov s TV JOJ. „Je to seriál československý. Chceme tak vrátit trochu slovenštiny na obrazovku,“ uvedla Vozárová. „Je to o tom, jak se může ze dne na den změnit život člověka, takže si myslím, že by to mohlo být pro diváky zajímavé,“ dodala ředitelka.

TV Barrandov uvede nového Allena a Ramba

Televize uvede také několik českých televizních premiér filmových hitů, jako je komedie Vicky Cristina Barcelona nebo akční film Rambo: Do pekla a zpět. Pátky v TV Barrandov budou patřit jako již dříve českým filmům. 

K 1. říjnu ukončí činnost programová rada, která program televize řídila po odchodu Přemysla Svory. Program povede Petr Sládeček, jenž pracoval jako manažer rozvoje společnosti FEBIO TV a externí poradce České televize.