ČT spouští digitální dokrývače v Blansku a Železné Rudě

Blansko/Železná Ruda - Česká televize dnes rozšíří svou digitální síť 1 o další digitální vysílače malého výkonu v Blansku a Železné Rudě. V těchto oblastech byla kontrolními měřeními potvrzena neuspokojivá kvalita anebo intenzita digitálního signálu ČT z relevantních vysílačů velkého výkonu. Následná analýza pak vyhodnotila výstavbu digitálních dokrývačů v uvedených lokalitách jako vhodnou.

Digitální převaděč v Blansku bude vysílat na 32. kanálu. V Železné Rudě bude digitální zemské vysílání ČT posilovat digitální opakovač na 34. kanálu – zapojí se tedy do jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači Plzeň – Krašov, Domažlice –Vraní vrch, Nemanice a Nýrsko.

Síť 1 provozovaná Českou televizí šíří digitální zemské vysílání (DVB-T) multiplexu veřejné služby – programy ČT1, ČT2, zpravodajský ČT24 a sportovní ČT4 v digitální kvalitě, digitální doplňkové služby (teletext, elektronického programového průvodce EPG, dálkovou aktualizaci programového vybavení některých přijímačů podle standardu SSU) a stanice Českého rozhlasu.

Více o digitalizaci České televize najdete ve vysílání ČT, v internetovém speciálu digict.cz, v teletextu ČT1 (strana 650) a v Diváckém centru ČT – horká linka digitalizace 261 13 74 74 (denně 7:30 – 20:00 hodin).