Hokejová sezona v ČT byla rekordní

Praha - Hokejová sezona 2009–2010 v České televizi – to byl rekordní počet odvysílaných utkání, vysoká sledovanost i rostoucí divácký zájem o extraligový pořad Buly – hokej živě. Česká televize sportovním fanouškům zprostředkovala úctyhodných 203 zápasů. Tento počet přímých přenosů představuje naprostý česko-slovenský unikát v rámci všech sportovních disciplín od roku 1955.

Hned dvě živě vysílaná hokejová utkání překročila hranici 2 milionů diváků. V obou případech se jednalo o souboj Česka proti Rusku – nejprve při Zimních olympijských hrách Vancouver 2010 (ZOH), poté v rámci Mistrovství světa v ledním hokeji 2010 (MS). Skvělé výsledky českého národního týmu na MS se odrazily na průměrné sledovanosti jednotlivých přenosů, která i při započtení méně atraktivních protizápasů překročila půl milionu diváků.

Finálové střetnutí Česko-Rusko se stalo nejsledovanějším pořadem dne, nejsledovanějším zápasem sezony a 8. nejsledovanějším sportovním zápasem od zavedení elektronického měření sledovanosti. Nejsledovanější částí play-off byla finálová série Pardubice–Vítkovice. Za nejsledovanější zápas extraligy platí 5. utkání předkola Slavia–Litvínov se 198 tisíci diváků.

Extraligový pořad Buly – hokej živě v uplynulé sezoně vysílal přenosy ze všech kol, zařazoval živé vstupy z dalších zápasů a připravoval nejrychlejší zpravodajství. Takový servis zaujal nejen nejvěrnější hokejové nadšence, ale i širší diváckou veřejnost. Potvrzují to výsledky sledovanosti, které začaly v základní části stoupat. Robert Záruba komentoval 66 z celkových 203 odvysílaných zápasů. Komentář pro dalších 63 přenosů obstaral Michal Dusík, 32 odkomentovaných utkání má na svém účtu Tomáš Jílek, 25 pak Ondřej Zamazal a 17 Jiří Hölzlel. V programu vystupovali stálí hokejoví experti ČT Josef Zajíc, Milan Antoš, Martin Hosták, David Pospíšil, Martin Hosták, Pavel Richter a Jiří Králík.