Petr Mrzena je novým šéfredaktorem zpravodajství ČT

Praha – Na post šéfredaktora zpravodajství České televize nastupuje od 9. listopadu 2011 Petr Mrzena. Řízení redakce zpravodajství se ujímá po Karlu Novákovi, který přechází na pozici šéfeditora ČT24. Nový ředitel ČT Petr Dvořák tak pokračuje v obměně managementu televize.

Petr Mrzena má za sebou zkušenosti nejen z České televize, kde působil v minulosti na pozici redaktora, ale také jako šéfredaktor zpravodajství televize Nova a zahraniční zpravodaj televize Z1 v Bruselu.

„Znám Petra jako špičkového profesionála, který má moji důvěru. Věřím, že s jeho výrazným přispěním prosadíme změny ve zpravodajství České televize, které jsem si předsevzal,“ uvedl výkonný ředitel ČT24 Zdeněk Šámal.

Pokračuje tak obměna managementu televize, která začala s říjnovým nástupem Petra Dvořáka do čela veřejnoprávního média. Naposledy byl odvolán výkonný ředitel ČT1 Radan Dolejš, kterého prozatím nahradil Milan Fridrich. Na počátku minulého měsíce jmenoval Dvořák do funkce ředitele programových okruhů právě Fridricha, který do té doby vedl sekci nových médií. Finančním ředitelem se stal bývalý výkonný ředitel TV Nova Milan Cimirot a výkonným ředitelem ČT24 někdejší šéf dnes již neexistující televize Z1 Šámal. V čele sekce nových médií místo Fridricha stanula jeho dosavadní zástupkyně Pavlína Kvapilová.