Klip týdne: Hentai Corporation zachraňují zvířátka na Ostrově z odpadků

Čeští rockeři a provokatéři Hentai Corporation o sobě po téměř dvouapůlleté odmlce od posledního počinu dávají opět vědět a společně s novým EP představují světu i klip s poutavým názvem Trash Island.

Svébytní Hentai Corporation novým videem zas zčeří hladinu českého showbyznysu. Sice v něm zachraňují svět, ale to by to nebyli Hentai, aby to nedělali tak trochu po svém. Krátký animovaný filmík „Trash Island“ vychází ruku v ruce s novou nahrávkou.

„Chtěli jsme zase udělat něco trochu jinýho a po ryze kresleném klipu jsme toužili už dlouho. Je to taková muzikálová ujetina, ve který zábavnou formou vyprávíme o vážným současným tématu, a to znečištění oceánů. Zvířátka, kterým lidi zničej jejich přirozený prostředí, se přesunou na nový území, kterým je právě Ostrov z odpadků, kde jim je parádně. Pak se to ale celý zvrtne, když tam přijedou ekologové a začnou jim to uklízet…,“ popisuje kapela svůj nový materiál.

Ani s ním však kapela neustrnula na místě. Je třeba očekávat spoustu nových směrů i nálad, ale hentai-potřeštěnost samozřejmě zůstává. Po videu ke skladbě „Tragedy of Uncle Hitler“ jde již o jejich druhý animovaný počin. Na svědomí jej má studio DRAWetc., konkrétně Vladimír Strejček, a vzhledem k jeho vražedné stopáži už se dá považovat spíše za krátký animovaný film. Skladba je součástí nového EP, které vychází začátkem března opět na labelu BiggBoss.

Pokud byste si chtěli kapelu a jejich svébytnou a ztřeštěnou show, jež je vždycky opravdovým zážitkem, užít i naživo, máte příležitost v nejbližších dnech. Kapela totiž chystá během března zastávky v Liberci, Klatovech, Uherském Hradišti nebo Svitavách a představí se i v pražské Akropoli v rámci festivalu Žižkovská noc. Na konci května pak v pražském klubu Futurum proběhne minikřest jejich nové miniplacky. 

Hentai Corporation je česká hudební skupina z Prahy založená roku 2005, která sama sebe řadí mezi styly thrash metal a rock 'n' roll. Kapela vyniká osobitými a živelnými vystoupeními, neotřelými instrumentálními linkami a vokálem Radka Škarohlída. Během koncertů se často strefují do populárních postav českého šoubyznysu, často říkají nahlas svůj názor. Známý je např. pokřik „Jando, ty stará kurvo“.

Členové:
Radek Škarohlíd – zpěv
Petr Škarohlíd – kytara, vokály
Zdeněk Šťáva – bicí
František Koucký – klávesy
Matouš „Durex“ Duraj – baskytara

Zdroj: Wikipedia

Hentai Corporation
Zdroj: ČT24/Hentai Corporation/Roman Černý