Langmajer hledá se Strachem cestu z Labyrintu

„Prostě chci, aby si divák užil drobet Strachu…,“ slibuje režisér Jiří Strach, že nový detektivní seriál se bude zamlouvat především těm, kteří mají rádi kriminální příběhy a mysteriozní atmosférou. Sedmidílnou sérii Labyrint natáčí v těchto dnech na Moravě. Najít cestu ven ze spletitého případu se pokusí mordparta ve složení Jiří Langmajer, Stanislav Majer a Pavel Batěk.

Jiří Strach natáčí nový kriminální seriál (zdroj: ČT24)

Vše začíná nálezem těla muže, kterého kdosi umučil středověkými způsoby. Mrtvých a s nimi i záhad postupně přibývá a zdá se, že vraždy mají co do činění s posledním soudem a autorem stejnojmenného obrazu, středověkým malířem Hieronymem Boschem, který rád znázorňoval hříchy a úpadek lidstva.

„Síla scénáře u mysteriózního žánru leží vždycky v jeho napínavosti. V případě Labyrintu, kdy propojujeme současnost s tajemnou historií, jsem si téměř jistý, že když někdo uvidí jeden díl, nebude se moci dočkat dalšího,“ předpokládá Jiří Strach. S mysteriózními příběhy má už celkem bohaté režisérské zkušenosti - ze Ztracené brány, Ďáblovy lsti nebo Santiniho jazyka.

Seriál natáčí především v Brně a na Blanensku, štáb bude do konce června k vidění i v Moravském krasu nebo v Jevíčku. Vedle Langmajera, Majera a Baťka se v příběhu objeví také Zuzana Kanócz, Zuzana Kajnarová, Lukáš Hlavica, Miroslav Donutil či Lenka Vlasáková. Do Labyrintu by Česká televize chtěla vstoupit na obrazovkách už na podzim.