Dům z karet se vrací bez Kevina Spaceyho. Herce smetlo obvinění ze sexuálního obtěžování

Dům z karet se vrací bez Kevina Spaceyho (zdroj: ČT24)

Ve Spojených státech měla slavnostní premiéru závěrečná řada seriálu Dům z karet. Šestá série je ale zároveň první řadou, ve které už nehraje hlavní roli Kevin Spacey. Toho společnost Netflix ze seriálu vyřadila na základě několika nařčení ze sexuálního obtěžování.

Do popředí seriálu přejde postava Claire Underwoodové. Až dosud manželka nejprve viceprezidenta a následně prezidenta Spojených států Franka Underwooda, kterého hrál Kevin Spacey, zasedne v šesté sérii sama do křesla Oválné pracovny Bílého domu.

„Věděli jsme, že budeme mít hodně práce. Autoři scénáře podali obrovský výkon. Museli to celé trochu přehodnotit a my jsme s nimi museli držet tempo. Dali jsme se tedy do společné práce a dokončili tuhle show,“ říká představitelka hlavní postavy Robin Wrightová.

„Byli jsme (s Kevinem Spaceym) jen spolupracovníci, vážně. Nikdy jsme se mimo natáčení nestýkali. Měli jsme čistě profesionální vztah. Znali jsme se jen mezi klapkami. Nepoznala jsem ho jako člověka, jen jako mistra ve svém oboru, což on bezesporu je,“ prohlásila dále Wrightová.

Společnost Netflix začala seriál vysílat v roce 2013. Velmi úspěšný Dům z karet změnil pohled mnoha diváků na politiku nejen ve Spojených státech. Frank Underwood totiž k dosažení moci používal nejen intriky a manipulace, ale také fyzické násilí.

Během loňského roku ale Netflix natáčení seriálu pozastavil poté, co se objevilo několik obvinění Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování. První přišlo loni v říjnu, další následovala letos v létě. Policie zatím vše vyšetřuje. Spacey přišel i o další role, ale také o ocenění, které mu chtěla udělit Mezinárodní akademie televizních umění a věd.

Jak bude Dům z karet vypadat bez Kevina Spaceyho, diváci zjistí už šestého listopadu, kdy bude první díl závěrečné série uveden.