Filmová upoutávka týdne: Woody Allen oživuje Coney Island padesátých let

Každý rok jeden film - režiséra a scenárista Woody Allen dodrží své pracovní tempo i letos. S Kolem zázraků opět míří do minulosti, na plátně oživí Coney Island v padesátých letech. Ve filmu se setká Kate Winsletová i Justin Timberlake. Český divák by se měl dočkat krátce po vánočních svátcích.

Jednaosmdesátiletý tvůrce Woody Allen natáčí od roku 1982 minimálně jeden film ročně. Co se týče kvality, tolik konzistentní není. V tomto tisíciletí nejvíc vyčnívají tři jeho filmy, které se dočkaly v kategorii scénáře i oscarové nominace, případně vítězství. V roce 2005 to byl film Match Point – Hra osudu, v roce 2011 Půlnoc v Paříži a v roce 2013 Jasmíniny slzy, které znamenaly Oscara také pro Cate Blanchettovou.

Jeho poslední tři filmy všeobecné nadšení nevzbudily. Naposledy vyrazil do Hollywoodu třicátých let za doprovodu Jesseho Eisenberga, Steva Carella a Kristen Stewartové v Café Society. V nejnovějším projektu se v čase posouvá vpřed do padesátých let. Barvitost novému dílu dodává prostředí zábavního parku na Coney Island.

Kolo zázraků
Zdroj: Facebook Wonder Wheel

Kate Winsletová ve filmu ztvárnila bývalou herečku, která se teď živí jako servírka, zatímco se její manžel v podání Jima Belushiho živí jako operátor kolotoče. Do jejich života vpadne jak mladý plavčík se scenáristickými ambicemi, kterého si zahrál Justin Timberlake, jenž už dávno není jenom zpěvákem, tak i manželova odcizená dcera s tváří Juno Templeové, která se schovává před gangstery.

I když se Woody Allen dlouhá desetiletí držel kinematografie, v loňském roce také vstoupil do televizních vod, a to ve spolupráci s Amazon Studios, které je spjato i s jeho posledním a novým filmem. V loňském roce pod značkou Amazonu uvedl šestidílnou sérii Crises in Six Scenes. U Amazonu Allen zřejmě zůstane. Podle webu deníku The Guardian bude produkovat i jeho další film, ve kterém by se měli potkat Elle Fanningová, Jude Law a Selena Gomezová.