Krotitelky duchů straší fanoušky

Krotitelé duchů straší fanoušky (zdroj: ČT24)

Ještě nikdo ho neviděl, už ho ale skoro všichni proklínají. Upoutávka k restartu Krotitelů duchů sesbírala na YouTube nejvíc negativních hodnocení v historii této sociální sítě. Z krotitelů se stanou krotitelky, ale to není jediné, co fanouškům duchařské komedie vadí.

Když Krotitelé duchů vyrazili do akce poprvé, podrobili si duše zemřelých i pokladny v kinech. Po opakovaném uvedení v roce 1985 a součtu tržeb patří snímku titul nejúspěšnější komedie osmdesátých let.

Pověst týmu nepokazil ani druhý příběh. Třetí pokračování, jehož od poslední duchařské akce dělí dvacet sedm let, ale podle rozvášněných diskuzí věští katastrofu. Skalní fanoušci starých dílů tvrdí, že se film spoléhá na bombastické efekty, snímek ale ztratil přirozenost a uvěřitelnost.

Ostřílené komediální herečky z populární show Saturday Night Live podle nich v rolích krotitelek zdětinštěly, a přestože dělají na první pohled totéž, není to totéž. Nejde o sexismus, upozorňují zároveň kritici, ale o kvalitu filmu.

První trailer nasbíral přes osm set tisíc palců mířících k zemi. Krotitelům duchů nakládají i populární youtubeři. 

  • AngryJoeShow: „Nečekal jsem, že to bude tak strašné. Vůbec jsem se nesmál, možná jsem se občas ušklíbl. Co se humoru týče, je to opravdu velmi chabé, je to na úrovni grotesky.“
  • Comic Book Girl 19: „Opakuje se motiv pohřebáku, znovu se vracejí do metra a stejný je i způsob, jakým se všichni poznají. Jako by vznikal totožný film, jen se vymění pohlaví. Je to laciné, tohle slovo to vystihuje naprosto přesně.“

Ke kritice se přidávají i samotní duchové. Velké oblibě se těší například  znechucený Marshmallow Man.

Zájem diváků se Krotitelům duchů upřít nedá – i když negativní. Jestli přetrvá i po uvedení celého filmu, zjistí producenti 28. července, kdy duchařská komedie vstupuje do kin, včetně těch českých.