Filmové ceny MTV zaujal upíří polibek

Hollywood – Upírská romance Twilight sága: Zatmění triumfovala při letošních filmových cenách MTV. Z osmi nominací jich proměnilo favorizované třetí pokračování Twilight ságy ve vítězství pět. Cenu si tento snímek odnesl v kategorii nejlepší film, představitelé titulních rolí Robert Pattinson a Kristen Stewartová obhájili i svůj loňský úspěch – ocenění za hlavní úlohu.

Proměnili i nominaci v méně sledované kategorii nejlepší políbení, kde porazili čerstvou držitelku Oscara Natalii Portmanovou a Milu Kunisovou, nominované za lesbický polibek ve filmu Černá labuť.

Pátou nominaci Twilight ságy: Zatmění pak proměnil ve vítězství v kategorii nejlepší souboj Robert Pattinson za bojovou scénu s Bryce Dallas Howardovou a Xavierem Samuelem.

Twilight sága ovládá MTV už od roku 2009 – první dva díly získaly rovněž po pěti cenách, včetně té hlavní. V letošních nominacích se za ságou umístilo akční sci-fi Počátek (sedm nominací), na dalších místech mezi uchazeči o cennou trofej byl Harry Potter a relikvie smrti část 1. (šest nominací), The social Network (pět) a Černá labuť (čtyři).

Vyhlašování vítězů, o nichž rozhoduje online hlasování fanoušků, se konalo v neděli v Gibson Amphitheatre u Hollywoodu.