Čeští animátoři vyrobili 3D film v rekordně krátkém čase

Praha - Experiment ve formě workshopu ANOMALIA Animating 3D Short potvrdil hypotézu, že existuje reálná šance úspěšně nastartovat novou generaci odborníků v oboru počítačové animace. České studio 3Bohemians s americkým animačním studiem Arconyx vytvořilo 3D animovaný krátký film „Poslední dukát“ („Booty Call“) na světové úrovni v rekordním čase.

Během pouhých dvou týdnů se podařilo vyrobit přes 4 minuty filmové 3D animace na profesionální úrovni. Podílelo se na něm 15 animátorů z 11 evropských zemí pod vedením zkušeného profesionála, režiséra Kennyho Roye z Los Angeles (Studio Arconyx, WETA Digital).

„Naším záměrem bylo simulovat v rámci vzdělávání v oblasti 3D charakterové animace práci v profesionálním studiu, kdy se na produkci podílí celý tým animátorů a dalších odborníků s pevně stanoveným časem dokončení jednotlivých fází přípravy snímku. Zjistili jsme, že lze vyrobit filmovou 3D animaci ve velmi krátkém čase, je-li k dispozici tým nadšených studentů a několika zkušených animátorů, ale především profesionální vedení celého projektu,“ řekl David Toušek ze studia 3Bohemians, které akci organizovalo. „Kvalitní pracovní síla, nadšení a touha po odborném růstu jsou faktory, které jsou pro konkurenceschopnost na světových trzích zcela zásadní,“ dodal.

ANOMALIA je vzdělávací program v 3D animaci, jehož záměrem je zvýšení odborné úrovně animátorů, producentů a dalších technických odborníků. Kurzy ANOMALIA zajišťuje animační studio 3Bohemians od roku 2008. Díky lektorům ze světově uznávaných studií jako Pixar, Blue Sky, Valve, Aardman přináší ANOMALIA zvýšení odborné úrovně, a tím i zaměstnatelnosti animátorů nejen u nás, ale i v zahraničí. Anomalia je podporována programem MEDIA Evropské komise a Ministerstvem kultury. V roce 2010 byl program ANOMALIA zařazen serverem Animation Carreer Review mezi TOP 100 animačních škol na světě.

Poslední dukát (Booty Call) - animace krátkého filmu studia 3Bohemians - 3D
Zdroj: ČT24/3Bohemians