Olympiáda v Londýně nahrává pronajímatelům bytů, slušně si vydělají

Londýn – Letní olympijské hry v Londýně už pomalu klepou na dveře. Dobrá zpráva je to především pro ty, kteří hodlají během události pronajmout svůj dům či byt sportovcům či návštěvníkům, vydělat tím mohou nemalý peníz. Město už teď počítá, že pronájem může vynést skoro dvě miliardy liber. Pro velkolepé sportovní hry není dost ubytovacích kapacit, pronájem bytu v blízkosti olympijského stadionu tak vydělá i pětkrát víc než kdykoliv jindy.

Vyklidit, zútulnit a hosti se mohou nastěhovat

„Beru to jako práci. Nabídneme služby a já ráda vytvořím prostor pro lidi, kteří přijedou trávit čas do Londýna. Takže plánuju odvézt všechno, k čemu mám vztah, co je osobní. Dětské hračky, časopisy, neotevřenou poštu. Díky tomu zisku se to vyplatí,“ říká Elizabeth Melineková, majitelka bytu.

Ve Stratfordu, kde stojí olympijský stadion, se peněz protočí nejvíc. Majitelé tamních nemovitostí si mohou přijít skoro na 4 a půl tisíce korun na osobu za noc.

Blízko stadionu potřebují bydlet hlavně týmy zahraničních novinářů, ale za pohodlí jsou ochotni si připlatit i diváci her. A ti můžou zaměstnat i další obyvatele Londýna, třeba překladatele při podpisu smlouvy o pronájmu - podle realitní kanceláře Keatons totiž rychle roste počet nájemců z daleka - z oblasti Pacifiku, východního pobřeží Ameriky nebo z Ruska.

Olympiáda jako zlatý důl pro pronajímatele nemovitostí (zdroj: ČT24)