Hasiči zasahovali u požáru opuštěných objektů v Chlumci nad Cidlinou

V Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku v neděli odpoledne hořely čtyři opuštěné objekty v areálu bývalého Dřevotvaru. Hasiči vyhlásili třetí nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu. Oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu a zastavit jeho šíření po téměř čtyřech hodinách. Nyní budou dohašovat ohniska, což zřejmě potrvá až do pondělí. Při požáru se nikdo nezranil. Informovala o tom mluvčí hasičů Martina Götzová.

K požáru hasiči vyjeli po půl čtvrté odpolední. „V rámci výpomoci přijeli i ze Středočeského kraje,“ řekla mluvčí. Hasiči do Chlumce vyslali dvanáct jednotek, přičemž hranice pro třetí stupeň požárního poplachu je deset. Ze středních Čech dorazily dvě jednotky.

Lokalizaci ohně ohlásili v 19:15 hodin. Příčinu zatím neznají. Plocha budov zasažených požárem byla odpoledne asi tisíc metrů čtverečních. „Škoda bude upřesněna až po ohledání požářiště vyšetřovateli hasičů, policie a zástupci majitele objektu,“ uvedla mluvčí. Podle předběžného odhadu může přesáhnout milion korun, napsali hasiči na Twitteru.

Oheň napadl hlavně střechy. „Zásah byl veden zvenčí. Uvnitř budov by hrozilo hasičům nebezpečí kvůli možnému pádu střech,“ řekla mluvčí. Kromě hašení hořících objektů jednotky také ochlazovaly vodou okolní budovy.

Událost měli hasiči nahlášenou jako požár střechy v plném rozsahu. Hořící objekt je v ulici Boženy Němcové v severovýchodní části šestitisícového města.