Pokud se Feri očistí, může se vrátit do TOP 09, prohlásila Pekarová Adamová

Markéta Pekarová Adamová byla hostem Interview ČT24 (zdroj: ČT24)

Kauza Dominika Feriho neoslabí podle šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové stranu ve sněmovních volbách. Myslí si, že ji vyřešila velmi rychle, a doufá, že takový krok voliči ocení. Je přesvědčena o tom, že pokud Feri prokáže svou nevinu, může se do TOP 09 vrátit, zřejmě ale až po letech. Pekarová Adamová byla hostem v Interview ČT24.

„Samozřejmě to není nic příjemného pro jakoukoliv stranu ani naši koalici, tak věřím, že voliči ocení právě to rychlé politické řešení,“ řekla Pekarová Adamová.

Podle šéfky TOP 09 v Česku není zvykem, aby politik nařčený z jednání, které se neslučuje s poslaneckým mandátem, odstoupil z funkce tak rychle jako právě Feri

Tématu znásilnění se věnuje Pekarová Adamová dlouho. Upozornila, že bohužel v tuzemském trestním zákoníku takový zločin není správně definován a mnohdy jsou případy znásilnění uzavřeny příliš brzy. Velká část obětí se ani podle ní na policii radši nepřihlásí.

„My teď ve středu máme právě v reakci na tuto kauzu sněmovní schůzi, která byla vyvolána řadou poslankyň a poslanců z hnutí ANO, oni do té doby neudělali nic a já to vnímám jako snahu se zviditelnit,“ dodala předsedkyně TOP 09. Myslí si, že kauza je určitou příležitostí, jak se v Česku posunout kupředu.

Vrátí se Feri do politiky?

Pekarová Adamová je přesvědčena o tom, že pokud Feri prokáže svou nevinu, může se zpátky do politiky vrátit. „Důležité je teď vyšetřování nejen pro Dominika Feriho, ale zejména pro ty údajné oběti. Já jsem přesvědčena o tom, že jako občan má právo na presumpci neviny,“ řekla.

Zároveň uznala, že to může trvat roky, než se Feri vrátí zpátky do politiky a do TOP 09. „Pokud se zcela očistí, může se vrátit do strany,“ upřesnila.

Tvrdí, že kvůli této kauze vůbec není pod tlakem svých partnerů ODS a KDU-ČSL z koalice Spolu. „Takovéto různé zkazky, že se otřásá naše koalice v základech, jsou zcela vymyšlené,“ uzavřela šéfka TOP 09.