Po střelbě v Liberci zemřela žena a muž převezený do nemocnice, případ si převzali krajští kriminalisté

Policisté vyšetřují střelbu v liberecké Rudolfovské ulici, informovali o tom na svém webu. Dva lidé byli předáni do péče lékařům. Žena zraněním podlehla, muže zdravotníci resuscitovali a přepravili s těžkým zraněním do nemocnice, sdělil mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev. Podle informací CNN Prima News zemřel i zraněný muž.

„Mohu potvrdit, že na místě byly dvě osoby. Žena byla několik desítek minut resuscitovaná, ale resuscitace byla bohužel neúspěšná, utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedl Georgiev. „Druhým pacientem byl muž, který byl také několik desítek minut resuscitován, tato resuscitace byla úspěšná a pacient byl transportován do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ doplnil. Podle Primy muž zemřel po převozu do nemocnice.

Událost se stala v Rudolfovské ulici v neděli krátce po čtvrt na pět odpoledne. „Operační důstojník na místo události okamžitě vyslal několik policejních hlídek, mimo jiné také prvosledové jednotky, takzvané AMOK, a psovody. Po příjezdu na místo jsme okamžitě zajistili okolí místa činu a provedli nezbytné úkony související s bezpečností v bezprostředním okolí,“ informoval na webu krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policie informovala o zásahu s tím, že nebezpečí osobám v okolí nehrozí. Příčiny a okolnosti střelby nyní vyšetřují krajští kriminalisté.