V Ječné ulici nebudou kvůli havárii potrubí do sobotního rána jezdit tramvaje

Kvůli prasklému vodovodnímu potrubí v Ječné ulici v Praze byl v úterý před sedmou hodinou v obou směrech zastaven provoz tramvají ve frekventovaném úseku mezi stanicemi I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Provoz bude zřejmě obnoven až v sobotu ráno, sdělila mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Tramvajové linky 4, 6, 10, 16, 22 a 24 kvůli havárii vodovodu jezdí podle webu podniku po objízdných trasách.

Náhradní autobusovou dopravu kvůli neprůjezdnosti úseku není možné podle dopravce zavést. Cestující mohou využít metro, a to ze stanic Náměstí Míru, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova nebo Muzeum. Někteří lidé se ráno podle zpravodaje místo MHD rozhodli pro cestu pěšky. V místě havárie odstraňuje poškozené panely z tramvajové trati autojeřáb.

Dopravní podnik kvůli výluce od středečního rána rozšíří provoz autobusové linky 148, která jezdí mezi zastávkami I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Linka bude v době výluky jezdit od 05:00 až do půlnoci. V noci budou také autobusy zajišťovat návaznost havárií dotčených nočních linek tramvají 91, 96, 97 a 99.

Informace dodá web i pracovníci DPP

Od středečního rána se oproti úterku změní objízdné trasy tramvají. Změny podnik zveřejní o půlnoci na svém webu a k dispozici budou také v internetových vyhledávačích spojení. Od 07:00 do 20:00 budou rovněž přímo u stanic Karlovo náměstí, I. P. Pavlova a Náměstí Míru informovat cestující o změnách v dopravě pracovníci podniku.

„Prasklo vodovodní potrubí o průměru 400 milimetrů nacházející se u tramvajové trati. Zásobování obyvatel vodou není omezeno,“ řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. „Oprava potrubí, vozovky a kolejí potrvá několik dnů. Vše se bude opravovat společně,“ doplnila mluvčí dopravního podniku.