Vlakem se fanoušci do Bratislavy na čtvrtfinále s Německem ještě dostanou. Dopravci přidávají vagony

České dráhy (ČD) a RegioJet kvůli hokejovému šampionátu posilují spoje do Bratislavy, kde hrají naši hokejisté večer čtvrtfinálové utkání s Německem. ČD přidaly ke čtvrtečním spojům do slovenské metropole vagony navíc. Soukromý dopravce RegioJet má nasazené dodatečné spoje Sport Express na trase Bratislava Nové Mesto – Praha. Trasu Praha–Košice pokrývají oba dopravci běžnými spoji. Leo Express vlaky do Bratislavy nevypravuje.

„České dráhy na každý vlak přidaly tři vagony, dnes ráno bylo ještě asi dvě stě míst k rezervaci,“ potvrdil České televizi posílení vlaků před hokejovým čtvrtfinále mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Spoje z Prahy do Bratislavy posílil i soukromý dopravce. „Také 23. 5., 25. 5. a 26. 5. vypraví RegioJet speciální dodatečné vlakové spoje Sport Express na trase Bratislava Nové Mesto – Bratislava hl. st. – Brno – Pardubice – Praha,“ upřesnil České televizi mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Dopravce Leo Express zatím do Bratislavy nejezdí.

Lístky na čtvrtfinále s Německem už jsou vyprodané

Od začátku šampionátu vypravily České dráhy do Bratislavy sedm speciálních vlaků. „Jednalo se o běžnou rychlíkovou soupravu běžných vozů, doplněnou o speciální vůz plzeňského pivovaru. Jízdní řád byl přizpůsoben časům zápasů,“ doplnil Šťáhlavský.

Fanoušci si mohli zakoupit buď samotnou zpáteční jízdenku, nebo balíček, ve kterém byla obsažena jízdenka i vstupenka na zápas. „Poptávka po rezervacích na vlaky do Bratislavy není tak vysoká, aby bylo nutné vyslat další speciální vlak,“ upřesnil Šťáhlavský.

Vstupenky na čtvrtfinálové utkání českého hokejového týmu mezi Českem a Německem už jsou vyprodané. Stejně je na tom finálový zápas. Na ostatní zápasy lístky ještě jsou. Fanoušci, kteří přesto ještě do Bratislavy vyrazí, se tak mohou stát cílem překupníků před Zimním stadionem Ondreje Nepely. Nebo mohou sledovat zápas na velkoplošné obrazovce ve fanzóně.