Na Orlické přehradě se probořili tři bruslaři, jeden se zřejmě utopil

Na Orlické přehradě se v sobotu odpoledne na dvou místech probořil led s celkem třemi bruslaři. Jeden z nich se pravděpodobně utopil. Policisté i hasiči, kteří na místě zasahovali, upozorňují lidi, aby nehazardovali a nevstupovali v těchto dnech, kdy se začíná oteplovat, na led.

Bruslař, po jehož totožnosti policisté pátrají, pravděpodobně utonul v blízkosti Žďákovského mostu u Orlíku nad Vltavou. „Než se k tonoucímu muži dostali záchranáři, zmizel pod ledem. Tělo doposud nebylo nalezeno,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Jen o několik minut později se u Orlického zámku prolomil led hned pod dvěma bruslaři. Oba měli štěstí, podařilo se jim udržet okraje ledu. Hasiči muže i ženu středního věku vytáhli na břeh.

„Dvě osoby propadlé do přehrady se policistům a dalším členům složek integrovaného záchranného systému podařilo po 15. hodině z přehrady vytáhnout,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Oba bruslaři byli silně podchlazení. Zdravotníci jim poskytli nezbytnou neodkladnou péči a transportovali je na jednotku intenzivní péče do písecké nemocnice.

Na místě kromě policistů zasahovali hasiči. Totožnost zmizelého bruslaře zatím neznají. „Neohlásil se nám nikdo, kdo by někoho postrádal,“ řekla Uhlířová.

iReportér: Co dělat, když se pod vámi prolomí led? (zdroj: ČT24)