Ženu v Jihlavě zabila kulka vystřelená z protijedoucího auta

Neznámý člověk střílel na jihlavském sídlišti z auta na protijedoucí vůz. Střela zasáhla řidičku, která zraněním podlehla. Po pachateli policie pátrá.

Neznámý pachatel střílel na jihlavském sídlišti Bedřichov kolem druhé odpoledne. Podle tn.cz byla obětí starší žena, někdo na ni vystřelil dvakrát. Ke zraněné ženě přijeli záchranáři. „Okamžitě po příjezdu na místo jsme zahájili resuscitaci, která však byla neúspěšná a lékař konstatoval úmrtí,“ řekla ředitelka krajské záchranky Vladislava Filová.

Policejní mluvčí Dana Čírtková uvedla, že strážci zákona „prověřují okolnosti závažného násilného trestného činu“, při kterém zemřela jedna osoba. „Na místě pracují kriminalisté, na místo vyjel kompletní výjezd Služby kriminální policie a vyšetřování a kriminalisté ohledávají místo činu,“ uvedla. Nic bližšího k incidentu však nezveřejní.

Oblast policisté uzavřeli a pátrají po útočníkovi – s autem z místa ujel. Podle serveru iDNES.cz došlo ke střelbě v křižovatce ulic Sokolovská a Slavíčkova. Okolí policisté neprodyšně uzavřeli, kolem 17:00 však již bylo místo volně přístupné.