V tomto týdnu nás čeká chladné počasí a přeháňky, na horách bude sněžit

Studio 6: Podrobná předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Podle meteorologů bude druhý listopadový týden sychravý, teploty přes den nepřesáhnou deset stupňů Celsia a ve vyšších polohách může i sněžit. Noční teploty pak budou hlavně na horách padat až k bodu mrazu, sníh proto může na silnicích zůstávat.

Začátek nového týdne bude sychravý. „Převážně bude zatažená obloha s občasným deštěm, který by měl během dne částečně ustávat,“ předpověděla meteoroložka ČT Zuzana Krejčová. V místech nad tisíc metrů nad mořem bude i sněžit, naopak východ republiky bude bez srážek, takže i bez sněhu.

Řidiči by si měli dávat pozor na silnicích, obzvlášť ve výše položených oblastech. V Krkonoších, na Šumavě či Krušných horách se teplota v nočních hodinách bude pomalu blížit nule a na vozovkách může sníh i zůstávat.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Po úterní oblačné obloze s občasnými přeháňkami se bude postupně vyjasňovat. „Ve středu ojediněle mlhy, obloha bude jasná až oblačná, ale od jihu začnou mraky znovu přibývat,“ řekla Krejčová. „Ranní minima při vyjasnění mohou klesat i pod bod mrazu,“ varovala meteoroložka.

Ve čtvrtek by opět od jihu mělo srážek dále ubývat, v pátek by z nebe nic padat nemělo, nanejvýš místy slabý déšť. Hranice mezi deštěm a sněhem však bude klesat – pro čtvrtek ji meteoroložka stanovila na úroveň 900 metrů nad mořem, pro pátek ještě o 100 metrů níže. A klesat budou i teploty.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

V sobotu a v neděli budou teploty nejčastěji kolem 6 stupňů. Na obloze bude celkem dost mraků, místy se objeví déšť, na horách půjde samozřejmě i o sněžení,“ popsala Krejčová, co si příroda přichystala na víkend. „Ranní minima se budou často blížit k nule, a to i v nižších polohách,“ dodala.