Krejčířova vila jde znovu do dražby. Začíná se na 67 milionech

Události: Krejčířova vila jde znovu do dražby (zdroj: ČT24)

Rodina Radovana Krejčíře zřejmě definitivně přijde o luxusní sídlo v Černošicích u Prahy. Poté, co Nejvyšší soud zamítl její dovolání, exekutoři už chystají dražbu. Ta začne na 67 milionech korun.

Luxusní vilu, z níž před 12 lety Radovan Krejčíř uprchl, chtějí exekutoři prodat už druhý rok. Teprve teď jim ruce uvolnil Nejvyšší soud. „Po nabytí právní moci tohoto usnesení se bude pokračovat prodejem nemovitosti. Soudní exekutor nařídí dražbu, která proběhne pravděpodobně v září,“ sdělila mluvčí exekutorské komory Kateřina Zoubková.

Krejčířova manželka se pokoušela u soudů dokázat, že čtyřpatrový dům se dvěma bazény, vyhřívanými chodníky a akváriem pro žraloka patří jenom jí. „My jsme si s manželkou rozdělili společné jmění, vlastnictví manželů, už v roce 96,“ uvedl sám Radovan Krejčíř v dubnu 2012.

Soudy argument, že si Krejčířová pořídila dům z peněz darovaných tchánem, neuznaly. „Není možno považovat ta čestná prohlášení za pravdivá,“ řekla předsedkyně soudního senátu Krajského soudu v Praze Eva Dlouhá.

obrázek
Zdroj: ČT24

Pořizovací cena vily se původně podle některých odhadů měla pohybovat kolem tří set milionů. „Cena, za kterou se bude dražit, zůstává původní, a to je 97 290 000 a nejnižší podání je tam stanoveno na 67 860 000,“ upřesnila mluvčí exekutorské komory Zoubková.

Česká televize natáčela také uvnitř vily a ze záběrů je patrné, že nemovitost chátrá. Několikrát se do ní vloupali zloději a pronikla sem i skupina tzv. youtuberů. Vidět jsou tu rozbité vchodové i vnitřní dveře, v domě je poničený nábytek a opadané obklady v koupelnách. Kamera zachytila i díry ve zdech nebo rozbitý krb ve společenské místnosti. Vylomená a posprejovaná jsou i vrátka do lesa, kudy Krejčíř uprchl policii.

Exekutor letos za necelých 16 milionů vydražil Krejčířovu menší vilu v Černošicích. V jižní Africe už podnikatel přišel o všechny nemovitosti. Právě tam ho také policie zadržela a soud následně odsoudil za pokus o vraždu k 35 letům vězení. Mezitím byl v Česku Krejčíř odsouzen ještě k patnácti rokům za mřížemi za daňové úniky, tunelování či přípravu vraždy.