V pátek a sobotu bude až 25 stupňů, po víkendu se ochladí

Po velmi teplém konci března bude nezvykle horko i na začátku dubna. V pátek i v sobotu se odpolední teploty dostanou nad 20 stupňů a zřejmě padne řada teplotních rekordů. Na neděli se chystá mírné ochlazení a v příštím týdnu se počasí vrátí k teplotám, které jsou pro tuto dobu obvyklé.

Po zadní straně tlakové výše nad východní Evropou do Česka proudí teplý vzduch od jihozápadu. V pátek bude jasno nebo skoro jasno, teploty dosáhnou 19 až 23 stupňů, v Čechách místy až 25 stupňů. Teplo bude i na horách – kolem 13 stupňů, na Šumavě ještě o čtyři více.

Podobné počasí očekávají meteorologové také v sobotu. Na západě Čech se už ale mohou ojediněle objevit první přeháňky nebo bouřky.  

V neděli bude v Čechách postupně oblačno, přechodně až zataženo. Místy se vyskytne déšť, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty budou 16 až 20 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku ale bude ještě jasno nebo polojasno a srážky se objeví jen výjimečně. Teploměry tam ukážou až 22 stupňů.

O víkendu se mírně ochladí
Zdroj: ČT24/ČHMÚ

Po víkendu budou srážky ustávat, ale bude se dále ochlazovat. V pondělí teploty dosáhnou nejvýše k 17 stupňům Celsia, v dalších dnech pak bude ještě o jeden až tři stupně chladněji. V noci a ráno budou teploty klesat k nule, místy se objeví i přízemní mrazíky. V závěru pracovního týdne pak může na horách i sněžit. 

Teploty budou postupně klesat, ráno se objeví i přízemní mrazíky
Zdroj: ČT24/ČHMÚ