Rittig se nevzdává. Znovu chce, aby zmínky o předražených jízdenkách zmizely

Vlivný lobbista a monacký rezident Ivo Rittig nadále usiluje o stažení informací z webu protikorupčního fondu, které ho spojují s kauzou předražených jízdenek pražského dopravního podniku. Když se žalobou o odstranění tiskové zprávy neuspěl u pražského městského soudu, odvolal se k tomu vrchnímu.

Česká televize zjistila informace ze soudní databáze a potvrdila je mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci: „Odvolání podal pan žalobce (Rittig je žalující stranou – pozn. red.), více ale už bude na vrchním soudu.“

Rittigovu žalobu na Nadační fond proti korupci zamítl pražský městský soud loni v listopadu. Lobbista v ní požadoval, aby fond nešířil v médiích zprávy, které ho pojí s kauzou předražených jízdenek pražského dopravního podniku. Takovou informaci zveřejnil protikorupční fond začátkem prosince 2011. Ivo Rittig tvrdí, že tato tvrzení jsou nepravdivá a mohou jej poškodit v osobních i obchodních vztazích.

V kauze poškozeného pražského dopravního podniku už policie navrhla podání obžaloby. Případ se týká 18 obviněných, mezi nimiž je podle dřívějších informací i lobbista Ivo Rittig. Kauza souvisí se zakázkami na tisk jízdenek, na prodej jízdních dokladů, na projekt tzv. elektronické jízdenky a dále také s následnou legalizací výnosů z trestné činnosti.

Rittig už v minulosti neuspěl s ústavní stížností kvůli informacím na webu protikorupčního fondu.