Po útoku mladíka zemřel napadený policista v nemocnici

Policista, kterého v neděli napadl osmnáctiletý mladík na Českobudějovicku nožem, v úterý dopoledne zemřel v nemocnici. Policista po útoku podstoupil operaci, ale i po ní zůstal ve vážném stavu, uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Hlídka v neděli vyjela do městysu Olešník, protože mladík napadal své příbuzné.

Útočník následně oba policisty napadal dřevěnou tyčí a nožem a způsobil jim těžká zranění. Druhý policista zůstává po operaci ve stabilizovaném stavu. Kriminalisté čin kvalifikovali jako pokus o vraždu.

Incident se stal v neděli před polednem: „Těžce zraněný policista za pomoci dalších osob dokázal mladíka znehybnit a přivolat další hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Milan Bajcura. Mladík následně skončil v cele. Na místo dorazila i záchranná služba, která oba policisty ošetřila a převezla je do nemocnice.

„Policista se zachoval jako skutečný hrdina. Vždy budu plně podporovat policisty, kteří zakročují proti agresivním útočníkům se vší rozhodností. Včera jsem dva takové policisty z Obvodního oddělení ve Vodňanech ocenil medailí za statečnost. Mé myšlenky jsou v těchto chvílích také s rodinou zesnulého kolegy,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.