Prázdninový provoz ucpává velká města. Z trpělivosti řidiče zkouší četné uzavírky

Doprava v metropoli v polovině prázdnin běžně kolabuje kvůli řadě omezení, kolonám a dlouhému čekání v nich. Kvůli nejrůznějším opravám je na přelomu července a srpna provoz omezen asi na stovce míst. Problémy se ale netýkají jen centra Prahy, práce na silnicích ovlivňují i provoz na příjezdech a výjezdech. Podobné komplikace zažívají i v Brně a na příjezdech do Ostravy. Navíc kdo by se chtěl o posledním červencovém víkendu vydat na Jadran, měl by se připravit na jeden z nejhorších víkendů v roce.

Uzavírky v hlavním městě
Zdroj: ČT24

Projet Prahou o prázdninách může také zabrat několikanásobně delší čas, než na jaký jsou řidiči zvyklí. Po Wilsonově ulici od Hlávkova mostu k Muzeu zabere cesta autem běžně 7 minut. Kvůli práci plynařů se téměř denně plní všechny ulice v okolí Muzea. A tak projet stejnou trasu může trvat i o 35 minut déle. Dopravní potíže se vyskytují i na nábřeží u Letné, kde se pracuje hned na čtyřech místech.

Na dálnici D1 Z Prahy do Brna je úplně uzavřený exit Kývalka. Kolony se tvoří také mezi 216. a 220. kilometrem. A s omezeními musí počítat každý, kdo chce vyjet z Brna, bez ohledu na to, kterým směrem se hodlá vydat. 

Události ČT: Dopravní situace se ve velkých městech o prázdninách neuklidnily (zdroj: ČT24)

Na severu Moravy je pak uzavřená silnice 1/11 z Opavy do Ostravy. Kdo do Ostravy přijíždí ze Slovenska po Mostecké ulici, musí až do konce prázdnin počítat se zúžením do jednoho pruhu. A zatímco v Brně si řidiči mnohem více zajezdí, v Ostravě se víc než obvykle projdou chodci. Kvůli rekonstrukci páteřní Nadražní ulice v centru. Dělníci ji opravují celou najednou. Nejezdí tudy ani auta, ani tramvaje.

A škrcení dopravních tepen se nevyhne ani Plzni, kde se na celý srpen řidičům všech vozidel uzavře spodní část velmi frekventované Slovanské ulice a Mikulášské náměstí. Od 13. do 22. srpna tudy nepojedou ani tramvaje. Za uzávěrkou stojí právě opravy nevyhovující tramvajové trati, vodovodů a kanalizace.

Vydáno pod