Do školy poznamenané šikanou nastoupí nový ředitel

Na místo ředitele střední průmyslové školy Na Třebešíně nastoupí školní inspektor Luboš Bauer. Nahradí bývalého ředitele Františka Bártla, kterého v únoru odvolali pražští radní za pochybení v případu šikanování učitelky. Bauer již předložil radním koncepci, podle které plánuje „rekonstrukci týmu vedení školy“ a personální audit.

 Učitelku, která v lednu zemřela, zřejmě šikanovali delší dobu tři studenti. Incidenty natočili jejich spolužáci na mobilní telefony, záznamy se posléze dostaly do rukou vedení školy. Policie zahájila proti trojici studentů začátkem června trestní stíhání, ze smrti učitelky je však neviní.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Bártl však jakékoli pochybení odmítá. Magistrát jej přesto z pozice ředitele odvolal a vypsal konkurz na nové vedení.

Později podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka, a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům“.