Policista, který letos střílel na ujíždějící auto, nespáchal trestný čin

Praha – Policista, který v únoru na Strakonické ulici zastřelil ženu v ujíždějícím voze, nespáchal trestný čin. K tomuto závěru dospěla Generální inspekce bezpečnostních sborů, která prošetřovala možné usmrcení z nedbalosti. Proti odložení případu ale byla podána stížnost, kterou bude řešit státní zástupce.

Incident se stal 1. února ve Strakonické ulici na pražském Zlíchově. Policisté se tehdy snažili zastavit ukradené auto, řidič ale začal ujíždět. Podle policie se srazil se služebním vozem a snažil se najíždět na policistu. Policista poté ze služební zbraně několikrát vystřelil na spodní část vozidla, řidič ale začal ujíždět Strakonickou ulicí v protisměru. Po několika stovkách metrů z auta vystoupil a utekl, ve voze zůstala mrtvá žena.   

Pětadvacetiletého řidiče Václava Hlinovského policie dopadla po osmi dnech. Mladík se při zadržení v obci Chodouň na Berounsku pokusil o útěk. Protože byl již dříve odsouzen za majetkovou trestnou činnost, převezli ho policisté rovnou do pankráckého vězení. V minulosti byl údajně dvacetkrát stíhán za majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Vydáno pod