Policie našla pohřešovanou dívku z Nového Jičína mrtvou. Vyloučila násilí

Policisté z Nového Jičína našli v pátek kolem deváté ráno mrtvou šestnáctiletou dívku, po které od 6. ledna marně pátrali. Její tělo leželo na poli poblíž novostaveb v městské části Na Skalkách. Identifikovali ji její rodiče. Podle policie nic nenasvědčuje násilné smrti. Příčinu úmrtí objasní pitva.

Dívka odešla z domova 5. ledna. Podle rodičů odběhla ven, aniž by jim to nějak vysvětlila. Nechala si zapnutý počítač, rozsvícené světlo, nevzala si doklady. Odešla jen s mobilním telefonem. Když se ani po mnoha hodinách nevrátila, rodiče informovali policii, která provedla několik pátracích akcí, a to i pomocí vrtulníku.

„Hledali jsme v oblastech, ve kterých se dívka dříve vyskytovala. Zároveň jsme prověřovali informace od lidí, které jsme vyzvali ke spolupráci,“ líčil průběh pátrání mluvčí novojičínské policie Peter Gřes.

Redaktor ČT: Police našla mrtvou pohřešovanou dívku (zdroj: ČT24)

V pátek ráno ji našli v části Na Skalkách, kterou už dříve prohledávali, mrtvou. Gřes potvrdil, že příčina smrti zatím není zřejmá, avšak vražda je nepravděpodobná. Policisté postavili na místě stan, ve kterém probíhá další ohledání.